ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ



septebrios 513Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος και το Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών μετά από κοινή παρέμβαση καταθέσαμε στην Διοίκηση του ΟΑΣΑ το πλήρες και αναλυτικό υπόμνημα των φορέων και επιτροπών Σωματείων της Λαϊκής Επιτροπής, καθώς και αναλυτική περιγραφή των τεχνικών στοιχείων της προτεινόμενης γραμμής συγκοινωνιακής σύνδεσης  (Άγιος Ιωάννης – Καισαριανή – Νοσοκομεία Παίδων) του Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών, το οποίο είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας, για την δημιουργία νέας γραμμής τρόλλεϋ που θα συνδέσει συγκοινωνιακά τις συνοικίες Ν. Κόσμο – Γούβα – Παγκράτι με την Καισαριανή και την Πανεπιστημιούπολη και σε δεύτερη φάση με τα Ιλίσσια και το Γουδή, το Λαϊκό Νοσοκομείο και τα Νοσοκομεία Παίδων.

Η προτεινόμενη αυτή νέα γραμμή τρόλλεϋ είναι ζωτικής σημασίας για τα συνοικίες μας δεδομένου ότι αφ΄ενός μεν δεν συνδέονται μεταξύ τους με κανένα συγκοινωνιακό μέσον και μόνο μέσω του Κέντρου ή με τα πόδια είναι προσβάσιμες, αφ΄ετέρου κρίσιμες και σημαντικές υποδομές όπως ο ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ) δεν εξυπηρετούνται από κανένα συγκοινωνιακό μέσον με αποτέλεσμα, υπέργηροι, ΑμΕΑ, να αναγκάζονται να πηγαίνουν πολύ μεγάλη απόσταση με τα πόδια και αυτό είτε βρέχει και κάνει κρύο τον χειμώνα, είτε καύσωνα το καλοκαίρι.

Όπως επίσης εξ΄ίσου σοβαρή ανάγκη είναι η πρόσβαση των παιδιών μας στην Πανεπιστημιούπολη και πάνω απ’ όλα η σύνδεσή μας με τα Νοσοκομεία Λαϊκό και Παίδων, που η πρόσβασή μας στα αυτά, επειδή δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση γίνεται και αυτή μέσω κέντρου.

Στο 2ο Διαμέρισμα κατοικούν εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων και η φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση αποτελεί άμεση ανάγκη της καθημερινότητας. 

 Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού μας για φθηνή μετακίνηση και γι αυτό πρέπει να είναι δημόσιες, να αναπτύσσονται και να αλληλοσυμπληρώνονται με βάση τις λαϊκές ανάγκες,

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, πήραμε την υπόσχεση ότι εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα μας απαντήσουν στο αίτημά μας.

Δεν εφησυχάζουμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε με κάθε τρόπο το αίτημά μας για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές – τακτικές αστικές συγκοινωνίες για το λαό.

  • Αστικές συγκοινωνίες κρατικές, χρηματοδοτούμενες 100% από τον προϋπολογισμό.
  • Προσλήψεις οδηγών και τεχνικών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να βελτιωθεί η κάλυψη του συγκοινωνιακού έργου.
  • Επέκταση του δικτύου σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.
  • Μείωση της τιμής του εισιτήριου κατά 50%, ώστε να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ, ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών και φοιτητών.

Ιδιαίτερη αξία έχει ο κοινός σχεδιασμός των μαζικών φορέων των συνοικιών με τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ, και η κοινή πρόταση που ανταποκρίνεται  στις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στις λαϊκές αυτές συνοικίες.

 Η ένταση της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι τέτοια που προϋποθέτει αντίστοιχη προσπάθεια ευρύτερης συμμαχίας της εργατικής τάξης, που θα αντιπαλεύει τα προβλήματα με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Μόνο ο δρόμος της οργανωμένης και κοινής δράσης στα πλαίσια μιας ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ μπορεί μα βάλει φρένο στην επίθεση, και να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

 

 ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΓΟΥΒΑ-Ν.ΚΟΣΜΟΣ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός