ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-0ΑΣΑ (ΗΛΠΑΠ)



ΔΑΣΟΑΣΑΑπευθύνουμε τον ειλικρινή χαιρετισμό μας στους συναδέλφους που ορθώνουν το μπόι τους απέναντι στην τάξη της εκμετάλλευσης, το πολιτικό προσωπικό  και τους μηχανισμούς της, στους συναδέλφους που συνειδητά μάχονται κι αντιπαλεύουν την επίθεση που βιώνουμε  στη ζωή μας. Συνάδελφε να ξέρεις και να είσαι πεπεισμένος ότι είσαι απαραίτητος  για την τάξη μας, για το σωματείο μας, για το εργατικό κίνημα, για την επόμενη γενιά, για όλους μας. H χαρά μας και η περηφάνια μας, είναι οι συνάδελφοι που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ κι αντιστέκονται όρθιοι σ αυτή τη κοσμογονία.

   Σου σφίγγουμε το χέρι και σε καλούμε να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα γιατί νέες μάχες ξεκινούν, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, τους ανθρώπους μας, την ειρήνη. Να υπερασπιστούμε τη δουλειά με δικαιώματα και να διεκδικήσουμε φθηνές ασφαλείς συγκοινωνίες για τον εργαζόμενο λαό! Να σταθούμε μαχητικά, αντίκρυ από την εργοδοσία και τις επιθέσεις της!

Συνάδελφοι –σσες . Στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ,  ενισχύθηκαν εκείνες οι δυνάμεις που από την έως τώρα παρουσία τους, μέσα κι έξω από τα Διοικητικά Συμβούλια, έδωσαν διαπιστευτήρια καλής συνεργασίας με τη διοίκηση. Έκαναν προτάσεις αντιδραστικές, αποπροσανατολιστικές. Προτάσεις ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και του κλάδου, δίνοντας στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, εκείνο το «ειρηνικό» εργασιακό περιβάλλον που της επιτρέπει να οξύνει την αντεργατική της επίθεση , που της επιτρέπει να διαχειρίζεται την άθλια καθημερινότητα και τις συνθήκες εργασίας που θυμίζουν γαλέρας.

Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνεται, στην προσπάθειά της να διαφυλάξει το κεφάλαιο από μελλοντικούς συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις, φέρνει το νομοσχέδιο ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα κατ επιταγήν των εργοδοτών. Οι παρατάξεις του χώρου για ακόμα μια φορά , στοχευμένα επέλεξαν να μην ανοίξουν κουβέντα, να μην πουν λέξη προτίμησαν να στείλουν τη μπάλα στην εξέδρα διευκολύνοντας την κυβέρνηση και την εργοδοσία. 

Η «θαυμάσια» στρατηγική που εκπονούν και εξελίσσουν οι καπιταλιστές για να μείνουν όρθιοι, έχοντας βεβαίως τα μέσα, είναι άξιο ανάλυσης και διεξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων. Εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και έχουν τον ίδιο στόχο. Πως θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, αφαιρώντας δικαιώματα των εργαζομένων.  Στην στρατηγική εντάσσονται  και συνδικαλιστικές παρατάξεις και πλειοψηφίες που συμβιβάζονται, ενσωματώνονται και νομιμοποιούν τη σφαγή ξεπλένοντας κι από τις συνειδήσεις των εργατών τα δικαιώματα που χάθηκαν ώστε να μην διεκδικηθούν. Τελικά παραφράζοντας τα λόγια ενός ιστορικού ηγέτη ¨ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ¨…

Συνάδελφοι-σσες Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από την ‘έλλειψη θέσεων και επιχειρημάτων. Κατέβασαν το επίπεδο της αντιπαράθεσης, το επίπεδο του θεσμού του συλλογικού οργάνου. Εξαπέλυσαν  ύβρεις και χαρακτηρισμούς εναντίον συναδέλφων και αντιπάλων, επιδόθηκαν σε συστηματικό κατέβασμα ανακοινώσεων και υλικού της ΔΑΣ. Και τώρα μας έρχονται να μας μιλήσουν  για «ενότητα και δημοκρατία».

 Πάγια θέση της ΔΑΣ ήταν και παραμένει η σύνθεση του Δ.Σ να είναι αναλογική , αντιπροσωπευτική. Λαμβάνονται σαφώς υπόψη παράγοντες που συντελούν ώστε ένα σωματείο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η επιφύλαξη μας καταγράφηκε στην Γ.Σ και ενισχύθηκε από τις εκφυλιστικές διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από τις ΣΑΚ-Σ, ΕΝΑΝ, ΔΑΚΕ στη συγκρότηση του Δ.Σ βυθίζοντας το ιστορικό σωματείο της ΕΝΩΣΗΣ βαθύτερα στο βούρκο της απαξίωσης.

Είχαμε αναφερθεί εκτενώς από το βήμα της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ ότι παρά τις κοκορομαχίες οι απόψεις τους συγκλίνουν, και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς επιβεβαιωθήκαμε. Αποδείχθηκε από το πρώτο Δ.Σ, για ακόμα μια φορά στην πρόταση της ΔΑΣ για απεργία στις 8 Δεκέμβρη ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις που απαιτούν τα κοράκια , ενάντια στη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας, ομονόησαν να αποφασίσουν οι άλλοι για μας(ότι πουν οι άλλοι λέχθηκε χαρακτηριστικά) κι αυτό μόλις 15 μέρες μετά τις αρχαιρεσίες, κοντεύοντας το κύρος του σωματείου και το δικαίωμα να αποφασίζει αυτοτελώς και συγκροτημένα την υπεράσπιση των μελών του. Σε ζητήματα καθημερινότητας συνεχίζεται ο ίδιος βηματισμός, επιλέγουν το δρόμο της «διπλωματίας» και της γραφειοκρατίας , απορρίπτοντας τη συνδικαλιστική δράση.

Κατά συνέπεια η ΔΑΣ αποφάσισε να απέχει από το προεδρείο, στηρίζοντας και προτείνοντας οτιδήποτε υπηρετεί τα συμφέροντα  των συναδέλφων και δίνοντας τη μάχη εκεί που είναι ο φυσικός της χώρος, οι γραμμές των εργαζομένων, η βάση.   

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ  Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  Σε καλούμε να παλέψουμε για:

  • Προσλήψεις με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για επισκευή και ανανέωση στόλου
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% , δωρεάν μετακίνηση οι άνεργοι, οι απλήρωτοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι ,οι σπουδαστές και μαθητές, τα ΑΜΕΑ
  • Σ.Σ.Ε που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων
  • Ανάπτυξη του συστήματος αστικών συγκοινωνιών σε όλο το Νομό Αττικής , με τα μέσα να αλληλοσυμπληρώνονται. 

Προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργία στις 8 Δεκέμβρη ενάντια στο νόμο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!  Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Με Αγωνιστικούς  Χαιρετισμούς Δ.Α.Σ ΟΑΣΑ     15/11/2016

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός