ΟΓΕ: Η ζωή των εργαζομένων θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών



OGE_LogoΤα συλλυπητήρια της για τον άδικο χαμό της εργαζόμενης στα «Everest» εκφράζει η ΟΓΕ, ενώ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους πέντε τραυματίες.

Παράλληλα, καταγγέλλει την εργοδοσία και την κυβέρνηση που ευθύνονται για την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, όπως αυτόν όπου έγινε η έκρηξη απ’ την οποία έχασε τη ζωή της η εργαζόμενη λογίστρια.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για ακόμα μία φορά η ζωή των εργαζομένων θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών, ενώ η υποβάθμιση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών αφήνει ελεύθερο το πεδίο δράσης τους. Δίπλα σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προσφέρει νέες διευκολύνσεις στην επιχειρηματική δράση στο όνομα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Δηλαδή κατάργηση προϋποθέσεων και ελέγχων για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους του χώρους δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Απαιτούμε ειδική προστασία για τις εργαζόμενες γυναίκες ειδικά τις έγκυες, λεχώνες, θηλάζουσες με απαλλαγή από νυχτερινή εργασία, μειωμένα ωράρια, εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου, άδειες, απαγόρευση απόλυσης κ.λπ. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία». 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός