ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία



Σε κινητοποιήσεις για εννιά συνεχόμενες μέρες βρίσκονταν μέχρι χτες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τις τεχνικές υπηρεσίες, το πράσινο και άλλες υπηρεσίες στο Δήμο Ζωγράφου, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή (στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) να πράξει το αυτονόητο, να τους παράσχει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), τα οποία δεν τους έχουν παρασχεθεί από το 2009, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία τους.

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, η δημοτική αρχή έφερε ΜΑΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, χωρίς όμως να τους τα έχει παραδώσει μέχρι και χτες το μεσημέρι. Η απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν να συνεχίσουν μέχρι να τους παραδοθούν. Το ίδιο θα πράξουν και οι εργαζόμενοι στους άλλους χώρους για τους οποίους δεν έχουν έρθει ΜΑΠ αλλά η δημοτική αρχή έχει υποσχεθεί ότι θα τα φέρει μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Από την πρώτη στιγμή, η ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Ζωγράφου και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής υποστήριξαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι ωστόσο είχαν απέναντί τους την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου, δηλαδή τις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) και «ΑΣΚ» (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ). Οι δυνάμεις αυτές αρχικά είχαν απορρίψει την πρόταση για κινητοποιήσεις, όμως μετά από πέντε μέρες αγώνα και με τους εργαζόμενους αποφασισμένους να συνεχίσουν αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός