Κροκοδείλια δάκρυα της Έφης Αχτσιόγλου για τους συνταξιούχους



 

Επιστολή στους «Financial Times» έστειλε η υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο.

Η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Ως υπουργός αρμόδια για τις συντάξεις θα πρέπει να απαντήσω, ελπίζοντας ότι η κ. Λαγκάρντ θα ακούσει».

Στην ουσία επιβεβαιώνει ότι γίνεται συζήτηση για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ενώ για ακόμη μια φορά ρίχνονται οι ευθύνες στο «κακό» ΔΝΤ, αποσιωπώντας τις ευθύνες και το ρόλο της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στα αντιλαϊκά παζάρια εις βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η υπουργός αναφέρει ότι μετά την εφαρμογή του περσινού αντιασφαλιστικού νόμου (όπου χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν τις πενιχρές συντάξεις τους να πετσοκόβονται και άλλο), «η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από 9% του ΑΕΠ».

Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχεται ότι «οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μόλις και μετά βίας αρκετά για να ζήσουν» και ότι «οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι αλλού στην Ευρώπη, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές». Ειρωνική παραδοχή την ώρα που οι συνταξιούχοι βιώνουν αυτή την κατάσταση από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός