ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 27 και 28 Μάη



Το Σάββατο 27 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» (Λ. Αθηνών και Καραϊσκάκη), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Κούκου με τίτλο «Θα με αγαπούσες για πάντα … είχες πει!», σε μία εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Χαϊδαρίου. Ομιλήτρια θα είναι η Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά και την ψυχολογική προσέγγιση θα κάνει η Κωνσταντίνα Παναγιωταράκη.

Την ίδια μέρα, στις 8.15 το βράδυ, ο Σύλλογος Πυργουσών Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» και ο δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ» που θα γίνει στην πλατεία του δημαρχείου (Καραϊσκάκη και Λ. Αθηνών). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική τραγούδια και παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι για όλους.

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, διοργανώνουν την Κυριακή 28 Μάη ο δήμος Χαϊδαρίου και ο Σύλλογος Ποντίων της πόλης «Ποντιακή Λύρα».

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του δημαρχείου και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων, Γεωργία Ερμίδου και το δήμαρχο της πόλης, Μιχάλη Σελέκο αλλά και δρώμενο του Ηλία Τ. Υφαντίδη με τίτλο «Αχ, πατρίδα μ’ – πατρίδα μ’» από μέλη των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου.

Τέλος, μετά την εκδήλωση θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Πόντιου Βυζαντινού Ακρίτα στην πλατεία Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως από το Σάββατο στην αίθουσα του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του δίσκου κολλύβων (σινίν), όπως παραδοσιακά γινόταν στον Πόντο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός