ΣΤΙΒΟΣ: Ξεκινά αύριο στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών



Πηγή: Eurokinissi


Όλα είναι έτοιμα στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Ιούνη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Χτες έγινε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης στα γραφεία της Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ) και το «παρών» σε αυτήν από πλευράς αθλητών έδωσαν η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη, η κορυφαία σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη, και δύο πρωταθλητές των ρίψεων, ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Η διοργάνωση φέτος φτάνει στα 103 χρόνια από καταβολής της, ενώ είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία των αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα, καθώς έχουν προηγηθεί τα πρωταθλήματα του 1995, του 2010 και του 2016.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, επισήμανε μεταξύ άλλων πως οι φετινοί αγώνες έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται σε μια χρονιά αφιερωμένη στα 120 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1897, ήταν μία από τις πρώτες Ομοσπονδίες στον κόσμο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία ιδρύθηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσει το σύνολο των κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού στίβου, όπου θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους ενόψει των επερχόμενων σημαντικών διεθνών υποχρεώσεων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (πρώην Μπρούνο Τζάολι).

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, τόνισε πως στόχος της αποτελεί να ξεπεράσει τα 4,80, επίδοση που είχε πετύχει στην περσινή διοργάνωση.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, που προέρχεται από το εξαιρετικό 23.00 στα 200μ., στους πρόσφατους αγώνες στο Άργος Ορεστικό, αφού κάλεσε τον κόσμο στις εξέδρες, χαρακτήρισε τους αγώνες στην Πάτρα ιδιαίτερα δυνατούς ενόψει και της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο ακοντιστής Παρασκευάς Μπατζάβαλης, χαρακτήρισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την κορυφαία διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και όπως είπε όλοι οι αθλητές θα πρέπει να εμφανιστούν δυνατοί και να βγουν μεγάλες επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν τους θεατές.

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Μιχάλης Αναστασάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για μία ακόμη χρονιά το αγώνισμά του θα γίνει εκτός σταδίου, μακριά από την υπόλοιπη δράση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα προσκαλέσει τον κόσμο πρώτα στο γήπεδο του Λαδόπουλου (όπου θα διεξαχθεί η σφαιροβολία) και μετά να πάει δίπλα στο Παμπελοποννησιακό και να θαυμάσει τους υπόλοιπους αθλητές.

Το «παρών» στη δεύτερη ημέρα των αγώνων θα δώσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός