ΚΕΘΕΑ Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθέσεις στη Στέγη από 19 έως 22 Ιούνη



«Να ανοίξουμε τα μάτια, να τεντώσουμε τα αυτιά, να νιώσουμε το πάθος για δημιουργία όλων εκείνων που, με όχημα την τέχνη, έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους» καλούν οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις 19 έως τις 22 Ιούνη στη Στέγη (Συγγρού 107), με ελεύθερη είσοδο.

Οι εκθέσεις που θα φιλοξενούνται στα φουαγιέ της Στέγης είναι οι παρακάτω:

– «φωτο-ΖΩ-γραφιές». Η ομάδα φωτογραφίας και η ομάδα ζωγραφικής του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ενώνουν τις δυνάμεις τους. Επιδιώκουν να ελαφρύνουν τη δύσκολη καθημερινότητα, να «παίξουν» με όσα μέσα διαθέτουν, να μοιραστούν τις δυσκολίες και τα λάθη τους, να ηρεμήσουν τις ψυχές τους και να ζωγραφίσουν χαμόγελα στα χείλη μας. Συντελεστές: Θανάσης Σπηλιόπουλος: ζωγράφος, Μανώλης Τσάφος: φωτογράφος, Ομάδα φωτογραφίας ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», Ομάδα ζωγραφικής ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

– «Μουσείο Θρυμματισμένων Σκέψεων». Η ομάδα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» στήνει μια εικαστική εγκατάσταση κεραμικών γλυπτών, σχεδίων, κοπτικών γραμμάτων και μικρών προβολών.

– «Έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ». Τα μέλη της ομάδας επαγγελματικής κατάρτισης γραφιστικής του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» παρουσιάζουν μια σειρά από αφίσες που έχουν φιλοτεχνήσει από το 2000 έως και σήμερα.

– «Επαγγελματικός προσανατολισμός». Η ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ», μέσα από μια σειρά 26 έγχρωμων φωτογραφιών, υπογραμμίζει την ανάγκη του ανθρώπου συνεχώς να αναζητά, να προσφέρει, να αναδεικνύει το μεγαλείο του είδους του μέσα από τη δουλειά του.

– «Η Σκοτεινή πλευρά της κερήθρας». Εχοντας ως έμπνευση την κοινωνία της μέλισσας – την υλική μορφή, τη λειτουργικότητα των κερηθρών, την οικονομία και τη λογική που τη διέπουν – η ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ» ερευνά τη φαντασιακή διάσταση της κατοίκησης και της συνύπαρξης, χρησιμοποιώντας λάστιχο, καουτσούκ, κερί, άχυρα, πηλό, καλάμια, στάχτη. Συντελεστές: Eικαστικός: Κώστας Σαχπάζης, Εικαστική ομάδα της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ», Εικαστική ομάδα του Συμβουλευτικού Σταθμού Πειραιά ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός