ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ: Παραμένουν στη φυλακή η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ.



Στη φυλακή παραμένουν τόσο η Ηριάννα Β. Λ. όσο και ο Περικλής Μ. καθώς απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών οι αιτήσεις τους για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα με πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε τς δύο αιτήσεις, ενώ κατά της αποφυλάκισης είχε ταχθεί ο εισαγγελέας.

Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο που αποτελούνταν από φίλους, συγγενείς και ανθρώπους που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν αποδοκίμασαν έντονα τους δικαστές φωνάζοντας συνθήματα μέσα στην αίθουσα, όπου πριν οι συνήγοροι είχαν επισημάνει πολλές περιπτώσεις χορήγησης αναστολής σε βαριές υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνια, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Ίδια είναι και η ποινή του Περικλή Μ., πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία, ένα μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με το 187Α του Ποινικού Κώδικα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός