Νεκρός από ηλεκτροπληξία χειριστής πρέσας



Φωτό αρχείουΘανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου στις Κρινίδες Καβάλας όταν ένας χειριστής πρέσας (αντλία σκυροδέματος), πατέρας δυο παιδιών, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, καθώς μέρος της πρέσας ήρθε σε επαφή με καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Πρόκειται για τον 17ο νεκρό εργάτη μέσα στους δύο τελευταίους μήνες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καβάλας σε ανακοίνωσή του «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το εργατικό αυτό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργατικής τάξης. Μέσα στο 2016 έγιναν 6.515 εργατικά «ατυχήματα», από τα οποία τα 73 ήταν θανατηφόρα και περίπου 20 τον τελευταίο μόνο μήνα.

Είναι μια ακόμα τραγική απόδειξη των συνεπειών της πολιτικής που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χέρι – χέρι με την ΕΕ. Πολιτική που έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στην έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Εκτός από απαίτηση είναι πλέον ανάγκη η άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ για πιο συχνούς και ποιοτικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς. Συνδυασμένη δράση των Επιθεωρήσεων Ασφαλείας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων, για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός