ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους αγώνες που έρχονται



Πρωτιά και αυτοδυναμία πήραν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών», έλαβε 406 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 412 μουσικοί και βρέθηκαν 3 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια. Πριν από 2 χρόνια είχαν ψηφίσει 418 μουσικοί (στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε και η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση», που είχε πάρει 103 ψήφους, ενώ τώρα καλούσε σε αποχή). Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» έλαβε 379 ψήφους και εξέλεξε 8 αντιπροσώπους και για το ΕΚΑ 299 ψήφους και εξέλεξε 4 αντιπροσώπους.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα έρχεται να επικυρώσει τη συνεπή αγωνιστική δράση του «Αγωνιστικού Μετώπου Μουσικών», που ως Διοίκηση στο Σωματείο, όλο το προηγούμενο διάστημα, πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μουσικών, όπως οι κινητοποιήσεις του ΠΜΣ για την Ασφάλιση, για τα βαρέα και ανθυγιεινά των μουσικών των νυχτερινών κέντρων, για την παραμονή των χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης για πνευστούς και λυρικούς τραγουδιστές, για τη μείωση των απαραίτητων ενσήμων για το εποχικό βοήθημα, τις αμοιβές για τους εργαζόμενους σε δημοτικά σύνολα, ωδεία και κρατικές ορχήστρες, για να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τους ανέργους. Τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν και μια απάντηση στην προσπάθεια που έγινε για υπονόμευση της συμμετοχή στις εκλογές, μέσα από κάλεσμα για αποχή από την παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και με το αποτέλεσμα των εκλογών βγήκε ακόμα πιο δικαιωμένος, πιο ισχυρός για τις σκληρές μάχες που έχει για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μουσικών τα επόμενα δύο χρόνια.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός