«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»



Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου.

«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» είναι ίσως το πιο ώριμο και βαθύ έργο του «πατέρα» του Νεοελληνικού Θεάτρου.

Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζουν ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει. Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.

Ο Καμπανέλλης, ως λογοτέχνης, είναι μάστορας των ανατροπών. Το έργο τελειώνει αριστουργηματικά, με τρόπο ιδιοφυή και αποκαλυπτικό, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Δάμπασης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άννα Γεραλή, Όμηρος Πουλάκης.

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη

Μουσική σύνθεση – Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.30 και στις 21.15, Κυριακή στις 20.00.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103625520, 2103636144 και 2103644921.

Ηλεκτρονική Προπώληση: ticketservices.gr. Προσφορά 10 ευρώ έως τις 19/10 για όλες τις παραστάσεις.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός