Ημερίδα με θέμα «Η Εικαστική Παιδεία και η θέση των καλλιτεχνών στην εκπαίδευση»



Ημερίδα με θέμα «Η Εικαστική Παιδεία και η θέση των καλλιτεχνών στην εκπαίδευση» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, οι Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Ιωαννίνων και θα κληθούν και οι Σύλλογοι Σπουδαστών. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στην αίθουσα «Ντεκίρικο» της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) ώρες 10 π.μ. έως 8 μ.μ.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή και απευθυνόμαστε στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς και στους Συλλόγους Σπουδαστών, με στόχο και σκοπό αφ’ ενός μεν την υποστήριξη της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής υπόστασης των εικαστικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αφ’ ετέρου δε την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων.

Μέσα σε ένα σύνολο γενικότερων μέτρων και εξελίξεων που πλήττουν εδώ και χρόνια:

α) την εποικοδομητική σχέση και καλλιέργεια των μαθητών μέσα από την καλλιτεχνική παιδεία – δημιουργία

β) τις τέχνες στο σχολείο γενικότερα,

μέσα σε ένα άνυδρο εξετασιοκεντρικό σχολικό περιβάλλον, όπου η παρεχόμενη γνώση συνεχώς υποβαθμίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της «αγοράς» εργασίας, με στόχο την παραγωγή φθηνού, εργασιακά ευέλικτου, ανθρώπινου δυναμικού,

μέσα σε ένα σύστημα αναθέσεων όπου αμφισβητούνται κατά το δοκούν η επιστημονικότητα του εικαστικού αντικειμένου, η κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική δημιουργία των εικαστικών εκπαιδευτικών, παράλληλα με την ομηρία των καθηγητών σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις,

Φιλοδοξούμε

Να συντονιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να γίνει σε όλους αντιληπτός ο χώρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της εικαστικής παιδείας και να καταγραφούν οι βάσεις, οι γνώσεις και οι αξίες του.

Να αγωνιστούμε για την υποστήριξη και προώθηση των πνευματικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων τα οποία υπηρετούν οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί.

Βασικός στόχος με την ημερίδα αυτή είναι μέσα από τη συνεργασία των καλλιτεχνικών φορέων και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και τους αγώνες μας ώστε να δοθεί στον καλλιτέχνη – εικαστικό εκπαιδευτικό η ανάλογη θέση για την προσφορά του στον Πολιτισμό και στην Παιδεία.

Το Πρόγραμμα της ημερίδας επισυνάπτεται παρακάτω σε μορφή PDF.

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας

Τμήμα Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινας)

Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων».

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ
PDF icon ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός