ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: Πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομώνΣε ευρεία σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου τις διοικήσεις των αθλητικών συλλόγων και των φορέων της περιοχής, αλλά και όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, για να αποφασίσουν πώς θα οργανώσουν την παρέμβασή τους και πώς θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση των γηπέδων της πόλης του Λαυρίου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιούνη στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για αυτή την πρωτοβουλία του ΕΚ Λαυρίου:

«Συνάδελφοι, έχουν περάσει 18 χρόνια από τους ολυμπιακούς αγώνες και τα μεγάλα και φιλόδοξα σχέδια που εκπονήθηκαν γύρω από τον Αθλητισμό. Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη παρέμβαση στα γήπεδα της Αττικής, με τον τίτλο «πράσινα γήπεδα» και το χορό εκατομμυρίων με τους πλαστικούς τάπητες. Κύριος στόχος όλων αυτών των σχεδίων ήταν από τη μια, ο πακτωλός χρημάτων στις εταιρείες μεγαλοπαραγόντων που έβαζαν τους πλαστικούς τάπητες και από την άλλη, η σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση να παρέχει όλες τις υποδομές με το ανάλογο προπονητικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς η σταδιακή επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.

Τα γήπεδα πλέον έχουν γίνει χωράφια, εξαιτίας των χρόνων που πέρασαν, καθώς και της έλλειψης υποτυπώδους συντήρησης. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το γήπεδο της Λαυρεωτικής είναι ακατάλληλο ακόμα και για προπόνηση, ιδιαίτερα για τα παιδιά των ακαδημιών, που υποχρεώνονται να παίζουν σε άθλιες συνθήκες, χειρότερες και από αυτές που παίζαμε στις αλάνες.

Σε παρόμοια κατάσταση κοντεύει να έρθει και το γήπεδο του «Ολυμπιακού» Λαυρίου, το οποίο φιλοξενεί και τις 3 (ανδρικές) ποδοσφαιρικές ομάδες, τις προπονήσεις τους και τους αγώνες πρωταθλήματος, καθώς και δεκάδες ομάδες ακαδημιών. Οι ευθύνες της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση των γηπέδων, είναι τεράστιες, με σοβαρό αντίκτυπο στους αθλητές και τη νεολαία της πόλης μας.

Οι φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν διοικήσεις ερασιτεχνικών σωματείων να καθαρίσουν, να βάψουν, να συντηρήσουν αυτές τις υποδομές, είναι αξιόλογες, όμως τα μεγάλα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του τάπητα, του ταρτάν, των κερκίδων είναι αδύνατον να καλυφθούν από το υστέρημα των ανθρώπων που αγωνίζονται για το μαζικό λαϊκό Αθλητισμό.

Με δεδομένο ότι σε περίπου δύο μήνες αρχίζει η νέα σεζόν και τα γήπεδα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πλέον αγώνες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη τις διοικήσεις των συλλόγων, φορείς της περιοχής, αλλά και όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού την παρέμβασή μας και πώς θα διεκδικήσουμε να αποκατασταθούν άμεσα τα γήπεδα της πόλης του Λαυρίου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιούνη 2018 στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός