Δύο νεκροί και επεισόδια κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στη Γαλλία – Ο απολογισμός του Μουντιάλ



Πηγή: Associated Press


Ένα ακόμα Μουντιάλ, αυτό της Ρωσίας, πέρασε στην ιστορία με τη Γαλλία να ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το τρόπαιο, μετά από 20 χρόνια, με τη νίκη τους με 4-2 επί της Κροατίας στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι πανηγυρισμοί του ενός εκατομμυρίου Γάλλων στα Ηλύσια Πεδία και αρκετών άλλων σε άλλες πόλεις καλά κρατούσαν μέχρι που ξέσπασαν επεισόδια. Συνολικά, 292 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκ των οποίων οι 90 στο Παρίσι. Παράλληλα, από τις συγκρούσεις και τα αντικείμενα που πετούσαν οι άγνωστοι τραυματίστηκαν 45 αστυνομικοί.

Από την άλλη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα και τρία ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα παρέσυρε μοτοσικλέτα. Ειδικότερα, στο Ανεσί, ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι και στο Ουάζ ένας άνδρας σκοτώθηκε καθώς πανηγυρίζοντας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Ο απολογισμός του φετινού Μουντιάλ

Πηγή: Associated Press


Συνολικά 169 γκολ σημειώθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας σε 64 παιχνίδια, δηλαδή 2,6 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι με τον Άγγλο Χάρι Κέιν να κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με έξι τέρματα (τα πέντε στη φάση των ομίλων). Πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ ήταν ο Λούκα Μόντριτς της Κροατίας, ενώ ο Μ’παπέ ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στα γήπεδα της Ρωσίας.

Παράλληλα, 12 αυτογκόλ μπήκαν στους 64 αγώνες, που αποτελούν και αριθμό ρεκόρ όπως και τα πέναλτι που δόθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση. Όμως στο τελευταίο συνέβαλε και το γεγονός της χρήσης του VAR για πρώτη φορά σε αυτό το θεσμό.

Τον τελικό παρακολούθησαν δισεκατομμύρια στον κόσμο καθώς η FIFA αποφάσισε τη μετάδοση του αγώνα τη συγκεκριμένη ώρα (που ήταν αρκετά νωρίτερα από αντίστοιχα Μουντιάλ) για να μπορούν να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, με στόχο όχι τη διαφήμιση του αθλήματος αλλά ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους χορηγούς – εταιρείες κυρίως αμερικανικών συμφερόντων.

Όμως, αυτό το άθλημα, που αποκαλείται «βασιλιάς των σπορ» και συναρπάζει, παρακολούθησαν ακόμα και οι κάτοικοι της Χομς, μέσα στο βομβαρδισμένο σπίτι τους. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός