ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Στον εισαγγελέα 26 για την επίθεση σε βάρος μεταναστών



Από τα επεισόδια

Από τα επεισόδια
Πηγή: Eurokinissi


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν 26 άτομα που συμμετείχαν είτε ως φυσικοί αυτουργοί, είτε ως ηθικοί, στη δολοφονική επίθεση σε βάρος προσφύγων, μεταναστών, γυναικών και μικρών παιδιών, τον περασμένο Απρίλιο, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή συνολικά 26 ατόμων σε έκνομες ενέργειες και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Οι κατηγορίες αφορούν κατά περίπτωση τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε προσχεδιασμένη επίθεση από τις ακροδεξιές – φασιστικές ομάδες, όπως μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περίπου 200 ακροδεξιοί, φασίστες και χούλιγκαν απείλησαν ζωές, έδειραν πρόσφυγες και αλληλέγγυους, έκαψαν περιουσίες, κατέστρεψαν επιχειρήσεις, άνοιξαν κεφάλια με πέτρες και μεταλλικά εργαλεία, πέταξαν φωτοβολίδες στο πλήθος, απείλησαν δημοσιογράφους. Επίσης, οι καταγγελίες έκαναν λόγο και για πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας, αφού αυτοί οι 200 έφυγαν ανενόχλητοι για τα σπίτια τους, καμαρώνοντας μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονική επίθεση!

Η ομάδα των 200 φασιστοειδών, οπλισμένων με φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα αντικείμενα, όπως γαλλικά κλειδιά μεγάλου μεγέθους, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τους πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς, άρχισε τις προκλήσεις και εκτόξευσε αρχικά πλαστικά μπουκάλια νερού εναντίον τους. Χωρίς να δέχεται απάντηση, ο φασιστικός όχλος συνέχισε τις προκλήσεις, εκτοξεύοντας πλέον πέτρες και φωτοβολίδες, με τους πρόσφυγες να βάζουν στη μέση τα γυναικόπαιδα και να απλώνουν πάνω από τα κεφάλια τους κουβέρτες τεντωμένες και βρεγμένες ώστε να αποκρούσουν τα πυρά. Τότε, μόνο οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ψεκάζοντας τις πρώτες γραμμές των φασιστών και εκτοξεύοντας ένα δακρυγόνο. Οι επιτιθέμενοι συνέχισαν τις ρίψεις κάθε είδους αντικειμένων κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αστυνομικών, που σε κάθε ευκαιρία και με την παραμικρή αφορμή ψέκαζαν με χημικά τους πρόσφυγες. Μωρά έκλαιγαν, γυναίκες ούρλιαζαν, άλλοι έφευγαν με ανοιγμένα κεφάλια. Όσοι, δε, επιχειρούσαν να διαφύγουν, κυρίως ανήλικοι, συνήθως έπεφταν θύματα επιθέσεων από ομάδες που είχαν αναπτυχθεί στα γύρω στενά.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις με βίαιο τρόπο εκδίωξαν τους πρόσφυγες, με γυναίκες και παιδιά, από την πλατεία οδηγώντας τους στο αστυνομικό μέγαρο του νησιού. Στη συνέχεια οι αμυνόμενοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την …παράνομη κατάληψη της πλατείας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός