ΠΕΜΕΝ: Καλεί σε ένταση του αγώνα και της οργάνωσης για τις σύγχρονες ανάγκες



Κάλεσμα στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας απευθύνει η Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ.

Παράλληλα χαιρετίζει τους χιλιάδες ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, τη νεολαία, που συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, με τη διεκδίκηση των τεράστιων απωλειών τους από τα προηγούμενα χρόνια, μήνυμα πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σημειώνει ότι «τα προβλήματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, γεννιούνται και οξύνονται μέσα στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, όπως έδειξε η καπιταλιστική κρίση, αλλά και η ανάπτυξη έχουν κοινό παρανομαστή την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την ταξική – αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει και την επόμενη χρονιά, το προβλεπόμενο πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ θα προέλθει και αυτό από τους εργαζόμενους με μειώσεις σε συντάξεις, πετσόκομμα των επικουρικών, νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες στη Δημόσια Διοίκηση, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια».

Η Γενική Συνέλευση χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση του Σταύρου Παπαδάκη, μέλους της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος βγήκε σε αναφορά στη φρεγάτα «Ναυαρίνον», όπου υπηρετούσε και κατήγγειλε τη συμμετοχή της φρεγάτας σε αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αποστολές.

Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που κλιμακώνουν τη δράση τους με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη.

Η Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ καλεί σε αγώνα για:

Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός