Κυνισμός και εργοδοτισμός το ιδεολογικό αφήγημα της Εκ-κίνησης στο ΣτΑ της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η τοποθέτηση της Εκκίνησης  (ΕΝΟΤΗΤΑ)  στο ΣτΑ της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς είναι γνωστό ότι από την μία αποτελεί εργοδοτική παράταξη με ακραίες αντιεργατικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις και από την άλλη είναι  γνωστή η αποστολή της να αποτελεί δηλαδή το δεκανίκι της ΑΣΚ του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών ..
Στην τοποθέτηση «εργοδοτικό μανιφέστο» της Εκ-κίνησης  μεταξύ άλλων διαβάσαμε το παρακάτω που αποτελεί αποκάλυψη των πραγματικών κινήτρων και διαθέσεων αυτης της παράταξης:

Είναι η σοβαρή απάντηση των εργαζομένων που θα φέρει την ανάπτυξη και τις  αντοχές στο νέο τοπίο και τον ανταγωνισμό. Ως εργαζόμενοι λοιπόν, ο καθένας από τη μεριά του θα πρέπει να εργαστούμε για  την υπέρβαση και να βοηθήσουμε την εταιρεία να βρει  νέους δρόμους, τρόπους για την υγιή ανάπτυξη της προς όφελος του συνόλου, της Ελληνικής αγοράς ΑΛΛΑ και των εργαζομένων της.

Πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστές να αποδέχονται τον εργοδοτικό και υποτακτικό τους ρόλο σε τέτοιο σημείο αλλά και να προτρέπουν τους εργαζόμενους να εργάζονται 

  • Για αντοχή στο πεδίο του ανταγωνισμού
  • Για υπέρβαση των εργαζομένων για να βοηθήσουμε την εταιρεία!!
  • Υγιή ανάπτυξη της εταιρείας προς όφελος του συνόλου!!
  • Υγιή ανάπτυξη προς όφελος της ελληνικής αγοράς

Πιστευουμε ακράδαντα ότι ουτε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β δεν θα τα έγραφε τόσο ωμά και απροκάλυπτα καθώς ίσως να ντρεπόταν και λίγο από το ..κραξιμο που θα ακολουθούσε!!

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ Η ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ;

  1.  Οι εργαζόμενοι στο πεδίο του ανταγωνισμού είναι τα θύματα του .Οι όμιλοι ή μονοπώλια- όπως θέλετε πείτε τα -βασίζονται στο πεδίο ανταγωνισμού για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους,να τους στίβουν κυριολεκτικά και να τους αναγκάζουν να υποχωρούν συνεχώς σε δικαιώματα,αμοιβές,συνθήκες εργασίας ,συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί έναντι άλλων εταιρειών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη τους με κάθε τρόπο.Αυτό ζητά η Εκ-κίνηση  από τους εργαζόμενους..Να αποδεχθούν τον εγκλωβισμό τους στο πεδίο του ανταγωνισμού και δέχονται αδιαμαρτύρητα ότι τους ξημερώσει
  2. Η υπέρβαση των εργαζομένων που διαβάζουμε αποτελεί σημείο αναφοράς μιας αποκρουστικής ιδεολογίας ,σύμφυτης με τον καπιταλισμό που θέλει τον εργαζόμενο «υπεύθυνο» και τον συνδικαλισμό…«σοβαρό» δηλαδή θέλει τον εργαζόμενο να μην σηκώνει κεφάλι και να ζητά ένα  καλύτερο μέλλον και τον συνδικαλισμό να είναι σοβαρός όταν θα του πατάει το κεφάλι κάτω για να μην το σηκώσει.Η βοήθεια στην εταιρεία (και κάθε εταιρεία) έχει πολλές ερμηνείες..Δουλεψτε παραπάνω με λιγότερα,δουλέψτε και μην ζητάτε αυξήσεις,δεν πειράζει αν καθυστερήσει λίγο η μισθοδοσία,μην απεργείτε,μην μιλάτε,μην ενοχλείτε,ψηφίστε αυτα που σας λένε κλπ κλπ..
  3. Δεν γνωρίζαμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να βοηθούν  το σύνολο της κοινωνίας μέσω της εξασφάλισης των κερδών των ιδιωτών!!Δεν γνωρίζαμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται για την μακροημέρευση της ελληνικής αγοράς!! Δεν γνωρίζαμε ότι πρέπει να ζούμε και να αναπνέουμε για να μην μειώνονται τα κέρδη των «επενδυτών».!!Εμείς μέχρι σήμερα ξέραμε ότι εργαζόμαστε για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας αξιοπρεπως και ότι αγωνιζόμαστε για αμοιβές που να ικανοποιούν τις πραγματικές μας ανάγκες..Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζαμε οτι αγωνιζόμαστε για να ικανοποιούνται οι ανάγκες της εργοδοσίας και ευχαριστούμε την  ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ που μας «άνοιξε τα μάτια»!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ  ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

Είναι δεδομένο ότι τόσο οι «συνδικαλιστικοί απατεώνες»  της Α.Σ.Κ όσο και τα «συνδικαλιστικά δεκανίκια » της ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗΣ γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα αποκαλούμε πλέον μετά από αυτή την τοποθέτηση  έχουν ταχθεί σε έναν μόνο σκοπό .Να είναι τα εξαπτερυγα κυβέρνησης και εργοδοσίας .Ο ένας από δεξιά και ο άλλος από (γιαλαντζί) αριστερά.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός