Έκθεση ζωγραφικής του Α. Γκερέρο, ενός εκ των 5 Κουβανών που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ



Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 21 Ιούνη η εκδήλωση – έκθεση έργων ζωγραφικής του Αντόνιο Γκερέρο, ενός εκ των πέντε Κουβανών που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ (οι δύο από αυτούς έχουν εκτίσει την ποινή τους και είναι ελεύθεροι). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας και το άνοιγμά της πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας, Αντώνης Αλεξανδρόπουλος.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Σταύρο Τάσσο, την Νατάσσα Τερλεξή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» και τον πρέσβη της Κούβας Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες. Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Σοφία Ροδίτη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών.

Οι ομιλητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, στη σοσιαλιστική Κούβα, αλλά και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Τόνισαν ότι η επίθεση στην Κούβα είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη, τη ζωή και το μέλλον του. Είναι μέρος της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων, της αντικομμουνιστικής υστερίας και της έντασης του αυταρχισμού ενάντια στο εργατικό κίνημα στην ΕΕ και τα κράτη – μέλη της, σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.

Έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν στα βήματά τους και θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αντλώντας πείρα και διδάγματα, βγάζοντας συμπεράσματα για τον αγώνα που συνεχίζεται.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους απέναντι στον κουβανικό λαό άλλα και στους πέντε αγωνιστές. Αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις διεθνείς προσπάθειες απελευθέρωσης των πέντε και στον αγώνα που γίνεται για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων τριών.

Τέλος, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Υπεραστικοί» και απαγγελία ποιημάτων γραμμένων από τους δύο εκ των φυλακισμένων Κουβανών πατριωτών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός