Νέα απεργία σήμερα για τους εργαζόμενους στο τμήμα «κόκκινων» δανείων»Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 3 Ιούνη για όλους τους εργαζόμενους στο τμήμα «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Πειραιώς (RBU) κήρυξαν το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής και Επιχειρησιακά Σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της απεργίας το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί σε περιφρούρηση στο κτίριο της Λ. Μεσογείων, ενώ στις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων του τμήματος.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με αίτημα «Καμιά απόσχιση – καμιά απόλυση». Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχεδιασμό της τράπεζας για μεταβίβαση του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU), μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολεί, σε σουηδική επιχείρηση.

Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής
Σε ανακοίνωσή του το Κλαδικό Σωματείο Ν. Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο τετραήμερος απεργιακός αγώνας μας έχει καταφέρει να ενώσει τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και εκφράζει και τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών όπου και εκεί έχουν επιλεχτεί λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια που ήταν εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων (εθελούσιες κ.ά.).

Η Τράπεζα Πειραιώς με τη μορφή της απόσχισης κλάδου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί και άλλα τμήματα του κλάδου μας στη λογική της μείωσης κόστους και της αύξησης της κερδοφορίας της. Άξιους συμπαραστάτες της σε αυτά τα σχέδια έχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ όπου εδώ και καιρό της έχουν εξασφαλίσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να μπορέσει να «ξεφορτωθεί» εκατοντάδες εργαζόμενους και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος αυξάνοντας έτσι τα κέρδη της. Την Παρασκευή στη συνάντησή μας με τον εκπρόσωπο της τράπεζας ήταν ξεκάθαρη η θέση μας ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόσχιση, καμία απόλυση με κανέναν τρόπο (π.χ. «εθελοντικά») και πως θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας στη ζωή!

Μετά την κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης της τράπεζας και με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές των εξελίξεων εκεί που κρίνονται όλα, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, κατευθυνθήκαμε στο υπουργείο Εργασίας και συναντηθήκαμε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κο Νεφελούδη όπου του αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση καθώς έχει αποδεχτεί τα σχέδια αυτά και που τα είχε προαναγγείλει λίγες μέρες πριν ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κος Φλαμπουράρης. Καλέσαμε το υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση, να μην κρύβεται πίσω από ευχολόγια και να μην επιτρέψει καμία απόσχιση, καμιά απόλυση.

Ο τετραήμερος απεργιακός μας αγώνας μετράει νίκες!

Ο αγώνας μας έχει ήδη μετρήσει τις πρώτες του νίκες, καθώς ανάγκασε τη διοίκηση της τράπεζας να συναντήσει το σωματείο μας και άλλα σωματεία μαζί και να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε το ζήτημα της απόσχισης κλάδου σε όλη την Ελλάδα και να γίνει γνωστός ο απεργιακός μας αγώνας σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Έχουν εκφράσει ήδη την αλληλεγγύη τους εργαζόμενοι άλλων κλάδων, που βρίσκονται και αυτοί σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ.

Ο αγώνας μας, με τη διάσταση που έχει πάρει, έχει καταφέρει να ανακόψει μέχρι στιγμής τα σχέδια της τράπεζας! Ενώ πριν μέρες μέσω των στελεχών της στη Θεσσαλονίκη η τράπεζα ανακοίνωνε τα σχέδιά της, μετά τις 4 μέρες απεργίας δεν έχει τολμήσει να προχωρήσει στην υλοποίησή τους και με αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε.

Συνεχίζουμε δυνατά – Συνεχίζουμε αγωνιστικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που έκαναν δική τους υπόθεση την οργάνωση και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων και αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για όλους τους εργαζόμενους στο RBU και σε Γενική Συνέλευση στις 11.00 π.μ. στο κτίριο της Μεσογείων (Ντυνάν) με σκοπό να αποφασίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας. Καλούμε όλα τα σωματεία της τράπεζας να στηρίξουν τον αγώνα αυτό και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στον αγώνα μας.

Δεν απολυόμαστε εθελοντικά!

Δεν απεμπολούμε εθελοντικά το δικαίωμά μας στη δουλειά με δικαιώματα!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός