Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του πρωτοπόρου εργάτη στην «Αφοι Βλάχου» είναι αγώνας όλων μας



Συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων


Να ‎εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου» με τη φυσική τους παρουσία εκεί που δίνεται η μάχη για την επαναπρόσληψη του Μέντη Δαμασκηνού, στην περιφρούρηση και στα δικαστήρια, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Επισημαίνει επίσης πως «με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία στο εργοστάσιο ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ όπου οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσισαν να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Μέντη Δαμάσκηνο. Η απάντηση των εργατών ενόχλησε την εργοδοσία που έφερε στον χώρο της απεργίας τις αστυνομικές δυνάμεις νομίζοντας ότι έτσι θα σπάσουν το ηθικό των απεργών. Σε γενική συνέλευση οι εργάτες αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του αγώνα με 48ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη και Παρασκευή και σε 6ωρες στάσεις εργασίας στην τέταρτη βάρδια του Σαββατοκύριακου».

Ως απάντηση, τονίζει, η εργοδοσία προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του πρωτοπόρου συνάδελφου είναι αγώνας όλων μας. Η εργοδοσία γνωρίζοντας τον πραγματικό της αντίπαλο στοχεύει σε όποιον σηκώνει κεφάλι, θέλει να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου για να τσακίζει μισθούς και δικαιώματα και το κάνει χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που την έχουν εφοδιάσει οι κυβερνήσεις. Απαιτούμε να μπει τέλος στα δουλεμπορικά, στους εργολάβους, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός