ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Πολύμορφες κινητοποιήσεις σήμερα, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας – Αύριο η 24ωρη απεργία (ΦΩΤΟ)



Από την κοινή πορεία των Σωματείων στους Δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Πετρούπολης

Από την κοινή πορεία των Σωματείων στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης


Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, ενώ την Πέμπτη το σύνολο των εργαζομένων προχωρά σε 24ωρη απεργία ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, το οποίο εκτός των αντιλαϊκών χτυπημάτων στις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση, διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Η εικόνα από τη 48ωρη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης δείχνει μεγάλα έως υψηλά ποσοστά συμμετοχής που σε αρκετούς δήμους έφθαναν το 100%.

Στην Αθήνα έγινε μηχανοκίνητη πορεία από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) μέχρι την Περιφέρεια Αττικής όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γ. Πατούλη, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί στο αίτημα των απεργών ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση. Ακολούθησε νέα πορεία στο Δήμο Γλυφάδας καθώς η δημοτική αρχή είχε στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό σε συνεργασία με ιδιώτη εργολάβο που έφερε κοντέινερ στο χώρο του αμαξοστασίου. Σκοπός ήταν να αποθέτονται στα κοντέινερ τα απορρίμματα καθώς η χωματερή των Άνω Λιοσίων δεχόταν περιορισμένο αριθμό απορριμματοφόρων λόγω της απεργίας.

Επίσης στο Δήμο Πειραιά, όπως καταγγέλλεται από τα σωματεία, η δημοτική αρχή άφησε να διαρρεύσει φήμη για παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν. Ακόμα καταγγέλλουν ότι το προσωπικό ασφαλείας που προορίζεται για τη συλλογή απορριμμάτων σε χώρους όπως νοσοκομεία και σχολεία η δημοτική αρχή το χρησιμοποίησε για να εξυπηρετήσει μαγαζάτορες!

Τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Αγίους Αναργύρων και Πετρούπολης κατέβηκαν σε κοινή πορεία στους δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας τους κατοίκους για το περιεχόμενο και τους στόχους του αγώνα τους. Στο Δήμο Ηλιούπολης το Σωματείο προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.

Στο Μαρούσι το Σωματείο κατήγγειλε τη δημοτική αρχή που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το πλύσιμο των πεζοδρόμων, αναθέτοντάς το σε εργολάβο με το πρόσχημα ότι ο δήμος δεν έχει το απαιτούμενο μηχάνημα. Για το ζήτημα αυτό καλεί σε απογευματινή συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Την αλληλεγγύη τους και τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αρκετούς δήμους.

24ωρη απεργία την Πέμπτη

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 10.30 π.μ. Παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο που οργανώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός