ΣΕΓΑΣ: Καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία των αθλητικών Ομοσπονδιών



Για ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία των αθλητικών Ομοσπονδιών, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΕΓΑΣ, με βάση τα όσα προβλέπονται στο αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με τον αναδρομικό περιορισμό θητειών και τη θέσπιση ορίου ηλικίας.

Όπως ανακοίνωσε 17 Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) και 247 Σωματεία του ΣΕΓΑΣ με ψηφίσματά τους δηλώνουν εγγράφως ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα του ΣΕΓΑΣ, προσυπογράφοντας τα ψηφίσματα του ΔΣ της Ομοσπονδίας «για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου, την ανεξαρτησία των Φορέων του Αθλητισμού και την αξιοπρέπεια των στελεχών του».

Ειδικότερα, οι ΕΑΣ που απέστειλαν τα ψηφίσματα και τα αντίστοιχα Σωματεία που προσυπογράφουν είναι τα παρακάτω:

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 22
Ηπείρου 17
Δυτικής Μακεδονίας 14
Θεσσαλίας 13
Κεντρικής Μακεδονίας 23
Βόρειας Πελοποννήσου 23
Λέσβου 3
Κρήτης 14
Περιφέρειας Πελοποννήσου 17
Αθήνας 21
Κυκλάδων 5
Χίου – Σάμου 3
Δωδεκανήσου 8
Πειραιά και ΝΔ Αττικής 28
Θεσσαλονίκης 23
Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας 10
Κέρκυρας 3
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σύσσωμος ο κόσμος του Στίβου απευθύνει έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στους βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίξουν τη θέση του ΣΕΓΑΣ αλλά και της Ολομέλειας της ΕΟΕ που είναι η εξής:

«Οι Εθνικές Ομοσπονδίες οφείλουν να εναρμονίσουν τα Καταστατικά τους στα ζητήματα της εκλογιμότητας (θητείες – όρια ηλικίας) με τις αντίστοιχες διατάξεις των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών στις οποίες υπάγονται»».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «κάθε άλλη εξέλιξη θα μας βρει μετωπικά αντίθετους γιατί θα εκθέτει τη Χώρα διεθνώς και θα διαταράξει την ομαλή πορεία της Αθλητικής δραστηριότητας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός