ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την Διεθνή Μέρα ΜεταναστώνΚάλεσμα φιλίας και κοινού αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας, Ελλήνων και Μεταναστών απευθύνει το ΠΑΜΕ με αφορμή την Διεθνή Μέρα Μεταναστών στις 18 Δεκέμβρη.

Καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να πλαισιώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη των συνδικάτων της Αθήνας στο Σκαραμαγκά στις 10 π.μ. και των συνδικάτων του Πειραιά στο Σχιστό.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, ειδικότερα τους χιλιάδες νέους εργαζόμενους, που αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα τους σε άλλες χώρες.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας στέκεται σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, διαχρονικά, συμμετέχουν και στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Από την άλλη με τις αντεργατικές τους πολιτικές εξώθησαν στην μετανάστευση χιλιάδες νέους εργαζόμενους της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, με τους κανονισμούς του Δουβλίνου και την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, μετατρέπουν τους ξεριζωμένους, τους αιτούντες άσυλο, γυναίκες και μικρά παιδιά, σε έγκλειστους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας έτοιμο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική που κρατά εγκλωβισμένους στα ελληνικά νησιά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες μη επιτρέποντάς τους να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Με το νέο νόμο που ψήφισε, ενσωματώνοντας τις αντιδραστικές οδηγίες της ΕΕ, επιτίθεται στους ξεριζωμένους χτυπώντας και περιορίζοντας το δικαίωμα στο άσυλο. Ενισχύεται ο μηχανισμός απελάσεων και η παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που ευθύνεται για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών και της «FRONTEX» να σουλατσάρουν στο Αιγαίο.

Οι κυβερνήσεις που ξεπλένουν τους «διαβολικά καλούς» φονιάδες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις που για χρόνια στρουθοκαμήλιζαν μπροστά στην προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, είναι αυτές που δίνουν άλλοθι σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φασιστικές φωνές και οργανώσεις, ώστε να κρύψουν το έγκλημα, στοχοποιώντας τα θύματα.

Η καλλιέργεια του εθνικισμού, του μίσους, του «νόμου και της τάξης», είναι η συνέχιση των κροκοδείλιων δακρύων, της ψευτοπροοδευτικότητας και φιλανθρωπίας των ΜΚΟ-κορακιών. Και οι δυο υπηρετούν στο εξωτερικό την δολοφονική πολιτική που μπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ενώ στο εσωτερικό συνεχίζουν ο ένας το έργο του άλλου, τσακίζοντας μισθούς, συντάξεις, διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση και το μέλλον των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου έχουμε απέναντι μας τους ίδιους εχθρούς, τα ίδια προβλήματα, την ίδια διέξοδο.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουμε να αντιπαραθέσουμε τις αξίες και τα ιδανικά της τάξης μας. Τις αγωνιστικές παραδόσεις και κατακτήσεις του λαού μας.

Αλληλεγγύη – Συλλογικότητα – Αγώνας – Φιλιά

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό της προσφύγων και μεταναστών.

• Να κλείσουν οι «Μόριες» κέντρα κράτησης-hotspot, που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Έβρο. Να μην δημιουργηθούν νέες.

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα.

• Όχι στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά

• Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

• Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

• Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

• Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.

• Όχι στην κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου.

• Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές.

• Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης.

• Ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και η εκπαίδευση των παιδιών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και όχι των διαφόρων οργανώσεων (ΜΚΟ κ.λπ.).

• Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός