Αγώνας για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών



Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να «ξεριζώσουμε τα τσιράκια των εφοπλιστών από τα σωματεία μας. Να συμπορευτούμε στην οργάνωση και στον αγώνα με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου» απευθύνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τα τσιράκια των εφοπλιστών με την κάλυψη της κυβέρνησης προσπαθούν να διατηρήσουν την άθλια, νόθα κατάσταση στην ΠΝΟ και στην πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων για να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών εξυπηρετώντας τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Οι ναυτεργάτες, μαζί με το λαό και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στη στεριά, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη δουλειά και τη ζωή τους. Γίνεται κατάφορη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), με απώτερο σκοπό την πλήρη κατάργησή τους και την επικράτηση επιχειρησιακών. Στα πλοία έχουν επικρατήσει τα εξαντλητικά ωράρια-λάστιχο, οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων με αποτέλεσμα τα εκατοντάδες ατυχήματα ναυτεργατών και τις επαγγελματικές ασθένειες. Οι κυβερνήσεις για τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστών, νομοθετούν για τις μειώσεις των μισθών και την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πετσοκόβουν τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα. Χειροτερεύουν τους όρους συνταξιοδότησης.

Σε αυτές τις συνθήκες σφοδρής αντεργατικής επίθεσης, η υποκρισία και το θράσος των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΠΕΝ, ΠΕΝΕΝ μαζί με σωματεία σφραγίδες, που σχηματίζουν τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ δεν έχει προηγούμενο!! Αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν το γ.γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλά, υπέγραψαν τις ΣΣΕ για τα ποντοπόρα πλοία το 2008 και το 2010, οι οποίες δεν κάλυπταν στο ελάχιστο τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών ούτε εφαρμόζονταν για το σύνολο των ναυτεργατών, χρησιμοποίησαν την τακτική του «μικρότερου κακού» και αφάνισαν από την κρουαζιέρα τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, πρωτοστατούν στο όργιο νοθείας και στον εκφυλισμό των αρχαιρεσιών σωματείων, υπονομεύουν το σύνολο των δικαιωμάτων και των αγώνων των ναυτεργατών, παρουσιάζονται τώρα σαν φορείς της «αλλαγής» και υπερασπιστές των ναυτεργατών.

Δυστυχώς για αυτούς, οι ναυτεργάτες ξέρουν και θυμούνται!

Δεν διστάζουν να επιτίθενται στο ΚΚΕ, στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατούν στους αγώνες για τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Για να καλύψουν τις βρωμιές τους στις αρχαιρεσίες, αρνούνται να εφαρμόσουν την πρόταση των τριών αυτών σωματείων για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους καταθέτοντας:

1. Καταστατικό του Σωματείου.

2. Πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών του σωματείου.

3. Αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες του σωματείου.

4. Βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

5. Κατάσταση ψηφισάντων με ονοματεπώνυμο.

Εμείς, η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (ΔΑΕΠ) καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ξεριζώσουμε τα τσιράκια των εφοπλιστών από τα σωματεία μας. Να συμπορευτούμε στην οργάνωση και στον αγώνα με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ με σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.

Αγώνας για συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών»!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός