Παρεμβάσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας (ΦΩΤΟ)



Από την παρέμβαση

Από την παρέμβαση


Παρεμβάσεις στο McArthurGlen στα Σπάτα και στα Jumbo στον Άλιμο πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 19 Γενάρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με εξορμήσεις τόσο στους εμποροϋπαλλήλους όσο και στους καταναλωτές ο Σύλλογος κατήγγειλε την κυβέρνηση η οποία κάνει δώρο στους εργοδότες την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας και εκπληρώνει το στόχο της εργοδοσίας McArthurGlen ΕΛΛΑΣ να ανοίγουν τις Κυριακές κάτι που δεν το είχαν καταφέρει το 2017 όταν και είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το οποίο και απέρριψε την προσφυγή τους.

Παράλληλα κατήγγειλαν το γεγονός ότι η JUMBO αποφάσισε να ανοίγει τα καταστήματα της και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα και Κατερίνη και εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και σε άλλες περιοχές.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την 7ημερη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς και τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πολιτική που καθημερινά μας τσακίζει εντός και εκτός χώρου εργασίας. Για εμάς είναι μονόδρομος η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς. Είναι η ώρα να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τους αγώνες μας απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός