Καρεκλοκένταυροι της ΠΝΟ, κυβέρνηση ΝΔ, σε κοινή γραμμή με τους εφοπλιστές σε βάρος των ναυτεργατών



Φωτο αρχείου

Φωτο αρχείου


«Την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα και έξω από τα καράβια για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη και για απεργιακό μέτωπο να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό της κυβέρνησης, συνεχίζονται οι δολοπλοκίες ανάμεσα στις ομάδες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, για το ποια καλύτερα υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Είναι χαρακτηριστική δε η πρόκληση σήμερα, στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου ο ΓΓ της ΠΝΟ Γ. Χαλάς, και η ομάδα των 9 ναυτεργατικών σωματείων «σφραγίδα», με επικεφαλής τον Μ. Τσικαλάκη, πρόεδρο της Ένωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ), που πρόσφατα καταγγέλθηκε το όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες της συγκεκριμένης Ένωσης, με άθλιες μεθοδεύσεις διαγκωνίστηκαν, για το ποιος θα ελέγχει την Ομοσπονδία, για να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «έχουν βάλει από κοινού στο στόχαστρό τους τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, δεν διστάζουν να επιδίδονται σε πολυσέλιδα έγγραφα με αντιΚΚΕ, αντιΠΑΜΕ, παραλήρημα, για να καλύψουν τη συνένοχη στάση τους στο διαρκές έγκλημα, που συντελείτε σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες πρέπει να αποτινάξουν τους εγκάθετους των εφοπλιστών, που πρωτοστατούν στη νοθεία και τον εκφυλισμό των αρχαιρεσιών τους, συναλλάσσονται με τους εφοπλιστές για να εφαρμοστούν τα «διεθνή κρατούντα» για όλους τους ναυτεργάτες, να καταργηθούν οι ΣΣΕ, με το πετσόκομμα των μισθών και χωρίς κοινωνική ασφάλιση».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θωρακίζει το ν. 4387/2016 νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών. Στην πλειοψηφία των ναυτεργατών δεν αποδίδεται βασανιστικά η οριστική σύνταξη που δικαιούνται, το επικουρικό, το εφάπαξ, ενώ θα μεγαλώσει η καθυστέρηση τους με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συνάδελφοι ναυτεργάτες, συνταξιούχοι,

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, μακριά από συγχύσεις και αυταπάτες σε καλούν να συμμετέχεις μαχητικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουμε, με σωματεία και μαζικούς φορείς του Πειραιά, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 18.30 στην πλατεία Κοραή».

Με αιχμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταλήγει, «προετοιμάζουμε το απεργιακό μέτωπο στο κλάδο των ναυτεργατών, διεκδικώντας ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνθήκες εργασίας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός