ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: Κινητοποίηση κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ



Από την κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση


Κινητοποίηση κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης 11 Φλεβάρη οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ν. Μάκρης, Βαρνάβα, Μαραθώνα και Γραμματικού, του Δήμου Μαραθώνα στην πλατεία του Γραμματικού. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας. Μεταξύ άλλων στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους μίλησαν ο Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βαρνάβα, ο Νίκος Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Μιχάλης Ζαχαρίας από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Νίκος Κατσιγιάννης, από φορείς και σωματεία της Δυτικής Αττικής.

Ανάμεσα στα άλλα ο Σπ. Ηλίας τόνισε ότι ξεσκεπάστηκε ο ρόλος Πατούλη – Σγουρού – Δούρου, όλα αυτά τα χρόνια που «προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι με τα τοπικά σχέδια διαχείρισης. (…) Τα έργα που γίνονται, γίνονται με πρώτο στόχο να υπάρχει κέρδος για τους ιδιώτες και δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωής μας». Τόνισε ότι χρειάζεται με νόμο να αλλάξει αυτή η χωροθέτηση γιατί πρόκειται για οικολογικό και οικονομικό σκάνδαλο. «Διεκδικούμε ο χώρος αυτός να παραδοθεί στο δήμο μας για να δημιουργηθεί πολιτιστικό – αθλητικό πάρκο, αναβαθμίζοντας την τελευταία όαση της Αττικής και όχι καταστρέφοντάς την».

Πρόσθεσε δε πως «ο κάθε σύλλογος πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στη φύλαξη του Γραμματικού, να γίνουν ομάδες περιφρούρησης που θα ενεργοποιήσουν τον κόσμο αν τολμήσουν να ξεκινήσουν ρίψεις. Το μήνυμα απόψε είναι ένα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία μέχρι να αλλάξουν με νόμο το σχεδιασμό αυτό στον τόπο μας. Όλα κερδίζονται. Με αγώνα το χωριό μου πρωτοστατεί από την πρώτη στιγμή. Φυλάει την είσοδό του με τους χωριανούς του και έχει καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι των διοικούντων που παίζουν τόσα χρόνια στην πλάτη του και δεν κάνει βήμα πίσω».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός