Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Θα ακυρώσουμε στην πράξη την τροπολογία – Όλοι στην απεργία της Τρίτης«Ψηλά τη σημαία του αγώνα. Δεν θα περάσει η τροπολογία. Θα την ακυρώσουμε στην πράξη. Γενικός ξεσηκωμός», τονίζει το Συνδικατο Μετάλλου Φθιώτιδας απευθυνόμενο στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη και στη Πανστερεοελλαδίτικη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στη Χαλκίδα στη θέση Βούρκος.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Όλοι και όλες την Τρίτη 18 Φλεβάρη απεργούμε ενάντια στη τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ. Απεργούμε ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που διαλύει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, που ιδιωτικοποιεί την Υγεία, που συρρικνώνει παραπέρα τις συντάξεις. Μπαίνουμε στα λεωφορεία μαζικά και δίνουμε το παρόν στη μεγάλη πανστερεοελλαδίτικη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη Χαλκίδα στη θέση Βούρκος.

Ο αγώνας μας είναι τίμιος, τα αιτήματά μας δίκαια και ρεαλιστικά. Όσο διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης τόσο ο ελληνικός λαός μαθαίνει την πραγματική αλήθεια για τη ΛΑΡΚΟ και γκρεμίζει τα ψέματα της κυβέρνησης, δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε και πρέπει να είμαστε Εμείς οι νικητές.

Το συνδικάτο μας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στους κατοίκους της περιοχής, στους μαθητές, στους νέους και στις γυναίκες, στους επαγγελματοβιοτέχνες, τους ιερείς, στις αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων από όλη τη χώρα, που την Τρίτη και την Τετάρτη 11 και 12 Φλεβάρη 2020 την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ψευτοεπιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό για τη ψήφιση της κατάπτυστης τροπολογίας που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, εμείς δυναμικά, μαζικά και με μία φωνή δώσαμε την απάντησή μας «η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη. Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Παράλληλα με τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις δύο ημέρες, την ίδια ώρα, οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου ήταν μπροστά στον αγώνα με τα πανό τους, οι μαθητές του Γυμνασίου Λάρυμνας έκαναν κατάληψη και οι μαθητές των γυμνασίων λυκείων Μαλεσίνας και Ακραιφνίου πραγματοποιούσαν στα χωριά τους συγκεντρώσεις και πορείες, ταρακουνώντας και τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής μας.

Μέχρι χθες είχαμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε το ψωμί στα παιδιά μας. Σήμερα βλέποντας τα παιδιά μας να μπαίνουν μπροστά σε αυτό το δίκαιο αγώνα, βλέποντας εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα και από το εξωτερικό, κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω.

Ακόμη και μέσα στη Βουλή η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είχαν επιχειρήματα να απαντήσουν:

Δεν θα περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι μονόδρομος. Αυτός ο σχεδιασμός σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών κατά 25% για όλους, συν το ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή ένας ιδιώτης μπορεί και να κλείσει το εργοστάσιο για τα δικά του συμφέροντα. Δεν διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων ούτε και τα δικαιώματά τους, άλλωστε το έχει δείξει και η ιστορία όταν τη ΛΑΡΚΟ την είχε ο Μποδοσάκης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ψηλά τη σημαία του αγώνα. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, τίμιος και θα είναι νικηφόρος

Ναι, το ψήφισαν στη Βουλή, το αν θα εφαρμοστεί όμως, θα κριθεί από την αντοχή που θα δείξουμε και την αποφασιστικότητα στα δίκαια αιτήματά μας.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αν είμαστε όμως ενωμένοι όπως σήμερα θα νικήσουμε.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας. Για αυτό όλοι και όλες την Τρίτη θα μπούμε στα λεωφορεία για να βροντήξει η Χαλκίδα από τη φωνή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να δίνει εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή όπως δεσμεύτηκε για να κλείσει η ΛΑΡΚΟ αντί να τα δώσει για τον εκσυγχρονισμό της για αυτά που δίκαια απαιτούν οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε όχι απλώς να μη περικοπούν μισθοί και επιδόματα αλλά τη συλλογική σύμβαση που έχουμε αποφασίσει. Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία που ψήφισε. Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που τσακίζει τη ζωή μας. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια. Σχετίζεται άλλωστε άμεσα με τα προβλήματα που έχουμε ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τις διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και να μπουν όλα τα επιδόματα αδείας στους εργαζόμενους.

Επίσης την Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 13.00 το μεσημέρι σωματεία και φορείς από την Καλλιθέα Αττικής θα έρθουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Το μεσημέρι στην πύλη θα απευθύνουν χαιρετισμό. Σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες και να τους υποδεχτούμε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από την ψήφιση της τροπολογίας και η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία. Σχεδιάζουν να κάνουν απολύσεις στους εργολαβικούς που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου και των μεταλλείων. Με αυτά που κάνει η κυβέρνηση με την απληρωσιά κηρύσσει ουσιαστικά ΛΟΚΑΟΥΤ στο εργοστάσιο. Τους προειδοποιούμε μην τολμήσουν να πειράξουν έστω και έναν γιατί θα ψάχνουν να βρουν τρύπα να κρυφτούν. Δεν θα τους περάσει.

Όλοι για έναν και ένας για όλους. Όλοι στον αγώνα».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767380Συνολικές αναγνώσεις:
  • 135Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353494Συνολικοί επισκέπτες:
  • 85Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ