Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18 Μάρτη στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»



Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Μάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» προχωρούν μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας και Πέριξ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζικών φορέων της περιοχής οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Οι φορείς που απευθύνουν κάλεσμα είναι: Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου, Τοπικό Τμήμα Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Παράρτημα Βόρειων Συνοικιών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής, Παράρτημα Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου – Ν. Φιλαδέλφειας του Συνδικάτου Οικοδόμων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας, Ένωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου, Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης (μέλος ΟΓΕ), Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Ν. Ηρακλείου (μέλος ΟΓΕ), Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών.

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική! Αυτό ισχύει και για την περιοχή μας!

Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της περιοχής μας, το «Αγία Όλγα» είναι τεράστιες. Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος, από τους 14 αναισθησιολόγους που απαιτούνται, υπήρχαν μόνο 6 με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι ασθενείς να περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο Ακτινολογικό, το Ουρολογικό και το ΩΡΛ. Συνολικά λείπει από το νοσοκομείο περίπου το 30% των αναγκαίων μόνιμων γιατρών.

Ταυτόχρονα, πληρώνουμε για να κλείσουμε ένα τηλεφωνικό ραντεβού το οποίο πολλές φορές είναι για μετά από πολλούς μήνες! Σε πολλά απογευματινά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, καλούμαστε να πληρώσουμε από 35-70 ευρώ!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας (πρώην ΕΟΠΥΥ) των δήμων της περιοχής όπου λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς, για να κλείσουμε ένα ραντεβού για να εξυπηρετηθούμε κι εκεί περνούν μήνες!

Μόνοι κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που παραμονεύουν σαν “κοράκια”, αφού βλέπουν πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας μέσα και από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, το νέο νόμο-έκτρωμα για το Ασφαλιστικό.

Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση!

Δεν ανεχόμαστε να στερούν από μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας τις σύγχρονες ανάγκες μας σε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας! Δεν δεχόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και να χρυσοπληρώνουμε σε ιδιώτες για την υγεία μας! Έχουμε ήδη πληρώσει και πληρώνουμε!

Απορρίπτουμε τη λογική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, αλλά και των δημοτικών αρχών που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας στην υγεία με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και του «οφέλους» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Διεκδικούμε:

• Αποκλειστικά δημόσιο και καθολικά δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό. Χωρίς επιχειρηματική λειτουργία, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα την Υγεία.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε κάθε δήμο της περιοχής μας με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών. Που θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία. Που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (πρόληψη, θεραπεία αποκατάσταση) και θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός