Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: Καταγγέλει την επιχείρηση «PREVEZA BASE» για 2 απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα τον κορωνοϊόΝα ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων.Κανένας μόνος του απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλει την επιχείρηση «PREVEZA BASE», η οποία σχετίζεται με τον Τουρισμό και τις υπηρεσίες στα ιστιοπλοϊκά σκάφη,για την απόλυση 2 εργαζομένων στις 18-03-2020 με πρόσχημα τον κορωνοϊό,χρησιμοποιώντας συκοφαντίες και ψευδείς κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη όλα τα προηγούμενα χρόνια κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλα κέρδη για την εργοδοσία και σε κουτσουρεμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.Με την πρώτη «ευκαιρία» η εργοδοσία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στους χώρους δουλειάς. Αυξήθηκαν δραματικά οι απολύσεις, εφαρμόζεται κατά κόρον η εκ περιτροπής εργασία και η υποαπασχόληση, με εκατοντάδες εργαζόμενους να αμείβονται χαμηλότερα, να βρίσκονται στον “αέρα”.Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης που μιλάει για απαγόρευση απολύσεων την ίδια ίδια στιγμή που οι απολύσεις υπολογίζονται σε πολύ πάνω από 40.000.Ποιος ελεγκτικός μηχανισμός (Επιθεώρηση Εργασίας) θα ελέγξει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία όταν με απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν μπεί στο ψυγείο,είναι απόντες από τους χώρους δουλειάς και με λουκέτο στην πόρτα;

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού, προβάλλει μόνο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, αποκρύπτοντας τη “συλλογική” ευθύνη της να ικανοποιήσει μια σειρά από επιτακτικά αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση όμως με μεγάλη ετοιμότητα ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργοδοτών, αφήνοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους έρμαιο στις διαθέσεις τους. Τώρα τους δόθηκε και το πράσινο φως για αναβολή της πληρωμής του δώρου του Πάσχα και μαζική αναστολή συμβάσεων εργασίας!

Δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει η πανδημία αυτή μια νέα αφορμή για μια σειρά μεγαλοεργοδότες, εταιρείες και επιχειρήσεις να μας αφαιρέσουν δικαιώματα ή να μας ξεζουμίζουν με την εντατικοποίηση για να αυγατίζουν αυτοί ξανά τα κέρδη τους και οι πολλοί εργαζόμενοι να πληρώσουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα. Πληρώσαμε στη κρίση τους, συνεχίστηκε στην ανάπτυξη τους, δεν θα την πληρώσουμε και στην περίοδο της πανδημίας.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει ζητήματα στον χώρο δουλειάς, που απολύεται, παραμένει απλήρωτος, δεν του χορηγείται άδεια που δικαιούται, δουλεύει χωρίς να του χορηγούνται τα απαραίτητα μέσα προστασίας και με μεγάλη εντατικοποίηση να απευθυνθεί στο σωματείο του.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

6974873035

6944720832

ΥΓ. Η κυβέρνηση μετά από κάθε διάγγελμα του πρωθυπουργού φέρνει και ένα νόμο με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, για το ξήλωμα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τον οποίο επιδιώκει να περνάει στα “ψιλά”.Όσα μέτρα είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και σχεδίαζε να τα ολοκληρώσει αυτές τις μέρες, χωρίς να υπολογίζει στην εμφάνιση του κορωνοϊού, τα φέρνει σήμερα με τον πιο προκλητικό τρόπο, αξιοποιώντας την πανδημία, με στόχο να τα συνηθίσουν οι εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή που η εργοδοσία ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων,η κυβέρνηση επαναφέρει την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη απεργών που είχε αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Φοβάται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν σε συνθήκες πανδημίας εργατικοί αγώνες, που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας και στην ανάγκη να προφυλαχτεί η υγεία του λαού; Όχι, είναι μέτρο για να μείνει το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο, με τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα σε καραντίνα προς όφελος της εργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798251Συνολικές αναγνώσεις:
  • 124Αναγνώσεις σήμερα:
  • 368794Συνολικοί επισκέπτες:
  • 36Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ