Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων Αττικής για τις απολύσεις στην Creta FarmsΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ CRETA FARMS Α.Β.Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τις 24 απολύσεις συναδέλφων μας που έγιναν στην εταιρεία CRETA FARMS στις 26/3/2020 στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Αυτές οι απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις εκατοντάδες που έχει προχωρήσει η εργοδοσία τους τελευταίους μήνες. Οι απολύσεις των συναδέλφων μας ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία και ανακοινώθηκαν μάλιστα την ώρα που αυτοί συνέχιζαν την εργασία τους.

Το επιχειρησιακό σωματείο για άλλη μια φορά ήταν άφαντο, χαρακτηριστικά μέλος του ΔΣ στο εργοστάσιο της Αθήνας γνωρίζοντας και έχοντας συμφωνήσει για τις απολύσεις αποφάσισε αυτή την μέρα να πάρει άδεια! Άξιος ο μισθός τους.

Σε μία πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε στην χώρα μας λόγω του κορονοιού, όπου οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 40.000 τον μήνα Μάρτιο, η εργοδοσία της CRETA FARMS αποφασίζει να κλείσει την παραγωγική μονάδα της Αθήνας και να πετάξει στο δρόμο δεκάδες εργαζομένους.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον κ. Βιντζηλαίο, κάτοχο και της αλλαντοβιομηχανίας ΛΑΚΩΝΙΚΗ, κοψοχρονιά με τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πειραχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όχι αυτά μόνο πειράχτηκαν αλλά εκατοντάδες εργαζόμενοι μέχρι σήμερα έμειναν άνεργοι. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν συμβαδίζουν με αυτά των βιομηχάνων.

Συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους και στους υπόλοιπους εργαζομένους της CRETA FARMS και πως θα τους στηρίξουμε στον αγώνα που θα αποφασίσουν να διεξάγουν.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να σταματήσει τώρα τις απολύσεις.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 779148Συνολικές αναγνώσεις:
  • 38Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357646Συνολικοί επισκέπτες:
  • 35Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ