Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία της Market In



Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία της Market In που μπροστά στα κέρδη της βάζει την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών και την δημόσια υγεία σε δεύτερη μοίρα και σε σοβαρό κίνδυνο.

Δεν είναι μόνο ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων και καταναλωτών (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα διαλύματα, καθαριότητα κα) ακόμα και σήμερα αποτελούν ζητούμενο, δεν φτάνει που οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν λιώσει στη δουλειά, δεν φτάνουν οι εκβιασμοί και οι απειλές για όσους τολμούν να κάνουν χρήση των ειδικών άδειων, έφτασε στο σημείο σε επιβεβαιωμένο κρούσμα να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Στα κεντρικά γραφεία την Market In από χθες νωρίς το μεσημέρι η εργοδοσία γνωρίζει ότι εργαζόμενος της έχει προσβληθεί από τον covid -19 και δεν μπήκε καν στο κόπο να ενημερώσει το υπόλοιπο προσωπικό και να ακολουθήσει τα όσα προβλέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σήμερα το πρωί, σε παρέμβαση εκπροσώπου του σωματείου στην εργοδοσία, στέλεχος της επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος. Είπε χαρακτηριστικά πως χθες το βράδυ έγινε απολύμανση στο κτήριο μετά το σχόλασμα των εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν όλοι σήμερα κανονικά για δουλειά (!) και από αύριο θα πάει στα κεντρικά ο γιατρός εργασίας και κάποιοι συνάδελφοι θα τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό! Δηλαδή αυτή την ώρα οι συνάδελφοι μας στα κεντρικά γραφεία, με ευθύνη της εργοδοσίας συνεχίζουν να εργάζονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, συνεχίζουν να βρίσκονται στα πόστα τους, ο ένας δίπλα στον άλλον με υπαρκτό τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς του ιού!

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα να παίζουν με την ζωή των εργαζόμενων για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσα προβλέπονται σε περίπτωση κρούσματος. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας που νοσεί. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τα δικαιώματα μας, όλοι για έναν και ένας για όλους!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός