ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα



Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ξενοδοχείων, του Επισιτισμού και του Τουρισμού, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, τονίζουν οι εργαζόμενοι και απαντούν αποφασιστικά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για χτύπημα των ΣΣΕ και των εισοδημάτων τους.

Η αρχή έγινε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 20 Μάη στην Κρήτη. Εξάλλου την Παρασκευή 22 Μάη, έγινε μαζική κινητοποίηση του Συνδικάτου Επιτισισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας και στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Μαχητική κινητοποίηση έγινε επίσης την Παρασκευή 22 Μάη στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης από το ΣΕΤΕΠΕ.

Στην Αθήνα, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 28/5, στις 11 π.μ., οργανώνουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Οι επόμενες κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

Σάββατο 23 Μάη

Αθήνα: Συγκεντρώσεις στις 6 μ.μ., σε Περιστέρι (στην πλατεία Δημαρχείου) και Νέα Φιλαδέλφεια (στην πλατεία Πατριάρχου) από τα παραρτήματα Δυτικών και Βορείων του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.
Κέρκυρα: Ενημερωτικές συσκέψεις στις 5 μ.μ. στο Γυμνάσιο Λευκίμμης, στις 6 μ.μ. στο Θεατράκι Αργυράδων, στις 7 μ.μ. στον κόμβο Μεσογγής και στις 8 μ.μ. στην Κοινότητα στον Άη Μαθιά.
Κως: Παρεμβάσεις στην Κέφαλο και στην Αντιμάχεια
Δευτέρα 25 Μάη

Λασίθι: Στις 11 π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.
Ρέθυμνο: Συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς τον Σύλλογο Ξενοδόχων.
Κέρκυρα: Συγκεντρώσεις στις πύλες των ξενοδοχείων και στη συνέχεια συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ.
Πέμπτη 28 Μάη

Αθήνα: Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ζάκυνθος: Συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ και συλλαλητήριο στις 10/6.
Καβάλα: Κινητοποίηση
Κως: Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων.
Κατερίνη: Συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στις 11 π.μ. έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
Καλαμάτα: Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.
Παρασκευή 29 Μάη

Σάμος: Γενική συνέλευση του Σωματείου στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Δευτέρα 1 Ιούνη

Κέρκυρα: Μηχανοκίνητες πορείες στις τρεις κεντρικές αρτηρίες του νησιού που θα καταλήξουν σε κοινή συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.
Κως: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο.
Τετάρτη 10 Ιούνη

Ζάκυνθος: Συλλαλητήριο
Στο πλευρό των εργαζομένων παίρνουν θέση σωματεία από άλλους κλάδους και μαζικοί φορείς, στηρίζοντας τα αιτήματά τους. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός