ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Τροποποίηση της μεταβατικής διάταξης για την κάλυψη των ναυτεργατών, που βρισκόταν σε διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων



Με βάση το Π.Δ 141/2014 στο άρθρο 37 «Μεταβατικές Διατάξεις», στις παραγρ. 4 και 5, δίνεται η δυνατότητα εντός 6 ετών από την δημοσίευση του Π.Δ (20-10-2014), δηλ. μέχρι τις 20-10-2020, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ να αποκτήσουν τα διπλώματα των Α’ και Β’ Πλοιάρχων – Μηχανικών.

Στις 11 Μάρτη 2020 με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, το υπουργείου Ναυτιλίας διέκοψε την λειτουργία του ΚΕΣΕΝ, ενώ η επανέναρξη του με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 25 Μάη 2020, χωρίς να πραγματοποιηθούν το σύνολο των προγραμματισμένων κύκλων μαθημάτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2019 – 2020.

Αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πρόβλημα στην ολοκλήρωση των σπουδών και στην απόκτηση των διπλωμάτων στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, που έκαναν χρήση της μεταβατικής διάταξης του Π.Δ 141/2014.

Η εφαρμογή της καταληκτικής ημερομηνίας, στη πράξη ακυρώνει την μέχρι σήμερα παρακολούθηση των κύκλων μαθημάτων που είχαν πραγματοποιήσει οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, προκαλώντας πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες τους.

Το υπουργείου Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, επιβάλλεται όπως προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την τροποποίηση της μεταβατικής διάταξης ώστε να καλυφθεί το σύνολο των ναυτεργατών, που βρισκόταν σε διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων με βάση το Π.Δ 141/2014.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός