ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ για την πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο “NEW DIAMOND” στη Σρι Λάνκα



Σε φωτιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του Δ/Ξ «NEW DIAMOND», με σημαία Παναμά της ναυτιλιακής εταιρείας NEW SHIPPING L.T.D, στην περιοχή της Σρι Λάνκα, από πληροφορίες έχασε τη ζωή του ένας Λιπαντής από τις Φιλιππίνες, ενώ ένας ακόμα ναυτεργάτης είναι τραυματισμένος.

Τα συνεχή πρόσφατα θανατηφόρα περιστατικά με θύματα τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, επιβεβαιώνουν τις επανειλημμένες καταγγελίες των σωματείων μας για τις συνθήκες γαλέρας που διαμορφώνονται στα καράβια, με τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους να μην διστάζουν να υπονομεύουν διαρκώς ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικό της έντασης της επίθεσης σε βάρος των ναυτεργατών είναι και ο πρόσφατος νόμος – τερατούργημα 4714, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ εντολή των εφοπλιστών, που καταργεί τη ΣΣΕ στα ποντοπόρα καράβια και παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι ζωές των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων για το κεφάλαιο είναι κόστος, οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στα κέρδη τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων μας, να υπερασπίσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός