«Τέρμα πια στους εκβιασμούς, σταμάτησε λαέ τους πλειστηριασμούς» το σύνθημα της κινητοποίησης ενάντια στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα



Από την κινητοποίηση έξω από το υπ. Οικονομικών

Από την κινητοποίηση έξω από το υπ. Οικονομικών


Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στον Πτωχευτικό Κώδικα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης σωματεία και φορείς αυτοαπασχολουμένων, με το σύνθημα, «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, σταμάτησε λαέ τους πλειστηριασμούς», να κυριαρχεί.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ανάγραφε το πανό στο μπλοκ του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, μέλη του οποίου κρατούσαν και σημαίες. Πανό, σημαίες και πικέτες κρατούσαν και μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), το πανό της οποίας ανάγραφε, «Να σταματήσει τώρα κάθε πλειστηριασμός. Καμία κατάσχεση λογαριασμού, πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για τους αυτοαπασχολούμενους».

Στην κινητοποίηση επίσης συμμετείχαν με το πανό τους μέλη του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

«Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι ομιλίες στην κινητοποίηση

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Ειρήνη Μπεκιάρη, γραμματέας του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ και ο Βασίλης Διονυσόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Κατήγγειλαν το επίμαχο ν/σ, ανέδειξαν το αντιλαϊκό περιεχόμενο των διατάξεών του σε βάρος εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα καταγγέλθηκε η στάση της ηγεσίας του υπ. Οικονομικών η οποία απουσίαζε, παρά το ότι είχε ζητηθεί να γίνει συνάντηση με εκπρόσωπό της. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θυροκόλλησε στις εισόδους του υπουργείου το κοινό ψήφισμα απαιτώντας την απόσυρση του ν/σ, που υπογράφουν το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η ΟΒΣΑ, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων και η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός