ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Καλεί σε συγκέντρωση – απάντηση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αύριο Πέμπτη 22 Οκτώβρη



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου
Με συγκέντρωση στο συμβολαιογραφείο της οδού Σωτήρος Διός 23 (Πειραιάς), αύριο Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 9 π.μ., απαντά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργαζόμενου από την τράπεζα της Eurobank. Γι’ αυτό και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση, ξεκαθαρίζοντας πως «απαντάμε με την αλληλεγγύη μας. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού. Κανένας πλειστηριασμός».

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, «το «έγκλημα» του εργαζόμενου είναι ότι αυτός, όπως και όλοι μας, πλήρωσε το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης. Δουλεύοντας ως αντιπρόσωπος πωλητής μεγάλου μονοπωλίου του γάλακτος, πήρε ένα στεγαστικό δάνειο για να έχει το σπίτι του. Τα χρόνια της κρίσης η επιχείρηση τον απέλυσε, όπως συνέβη με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους όλη αυτή τη δεκαετία της κρίσης. Η περιπλάνηση ανάμεσα στο μεροκάματο και την ανεργία κοντά 10 χρόνια τώρα δεν του επέτρεψε να πληρώσει τις δόσεις του δανείου. Όλα τα χρόνια που πλήρωνε αποπλήρωσε το πάνω από το ένα τρίτο του δανείου, όμως σήμερα με τόκους φέρεται να χρωστά πιο πολλά από όσα δανείστηκε».

Αλλά, επισημαίνει, «έτσι είναι το σύστημα: Για το λαό έχει κατασχέσεις, για τους μεγαλοοφειλέτες που είναι κεφαλαιοκράτες υπάρχουν νέες φοροαπαλλαγές και χαριστικές ρυθμίσεις. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά».

Χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση των τραπεζών «που για να διαπραγματευτούν με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στο δρόμο βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να σβήνουν, ζητά υπέρογκα ποσά, όπως από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο που για να συζητήσει νέα ρύθμιση ζητά 28.000 ευρώ μπροστά! Είναι πρόκληση ειδικά όταν ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει πολλές φορές τις τράπεζες».

Γι’ αυτό και καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τον λαό του Πειραιά «να περιφρουρήσουν τη λαϊκή περιουσία, το σπίτι τους που έχτισαν με τόσο κόπο και ιδρώτα. Να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση, στους τραπεζίτες και στα κοράκια που έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του λαού, ενάντια στον νέο νόμο της κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά την προστατεύουν βάζοντας ουσιαστικά το δίλημμα «ή θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχθείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός