Καταγγέλλουν την παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου στην Καβάλα



Την προκλητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας καταγγέλλουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης επισημαίνουν ότι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, στην προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να χτυπήσουν ζωντανά σωματεία.

«Η τρομοκρατία, ο έλεγχος και η χειραγώγηση των συνδικάτων δεν θα περάσουν! Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου!» τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Η απόλυση του συναδέλφου μόλις κοινοποιήθηκε στην εργοδοσία η ιδιότητά του αποτελεί πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη από τα σωματεία, τους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια κράτους και εργοδοσίας να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται, να ξεπαστρέψει με τα ζωντανά σωματεία που παλεύουν για τα μεροκάματα, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ψήφισμα που υπογράφουν Σωματεία και φορείς. 

Μέχρι στιγμής, υπογράφουν οι εξής:

Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καβάλας, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Ένωση οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας, Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών ν. Αττικής και Νήσων, εργαζομένων ΕΒΓΑ, «Tasty food», ΦΑΓΕ, Εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισ/κων προϊόντων Κ. Μακεδονίας, Τροφίμων και Ποτών ν. Βοιωτίας, Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών ν. Λάρισας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτ/ών – Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής ν. Χανίων.

Σωματείο εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ, εργαζομένων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ενιαίο Συνδικάτο ναυτεργατών ν. Καβάλας, Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ ν. Καβάλας, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην ΠΕ Καβάλας, Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων, Σύνδεσμος πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας, Σωματείο υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών βιομηχανίας λιπασμάτων ν. Καβάλας, Σωματείο εργαζόμενων στον «Σκλαβενίτη» βόρειας Ελλάδας παράρτημα Καβάλας, Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπάλληλων Δυτικής Αττικής, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων εφημερίδων Αθηνών.

«Η απόλυση του συναδέλφου, προέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στα σωματεία μας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο» τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Η τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν θα περάσει. Θα βρουν μπροστά τους το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων», επισημαίνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων.

«Η τρομοκρατία, ο έλεγχος και η χειραγώγηση των συνδικάτων δε θα περάσουν!Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου!» σημειώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός