Άμεση λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ – Κάλεσμα σε σύσκεψη στις 4 Νοέμβρη για την οργάνωση της πάλης



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την πρότασή της «για άμεση λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ, (Εκτελεστική Επιτροπή, Γενικό Συμβούλιο), με διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν την κατάθεση και τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων των αρχαιρεσιών του κάθε σωματείου, για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας», επαναλαμβάνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Παράλληλα, «απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στα Διοικητικά συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στη Σύσκεψη την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 11:00π.μ, στον 2ο όροφο Κολοκοτρώνη 132, να οργανώσουμε την πάλη μας για τα οξυμμένα προβλήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση, να μην κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας να παλεύουμε οργανωμένα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων έχει ως εξής:

«Συνεχίζεται η εκφυλιστική κατάσταση στη ΠΝΟ από τον Δεκέμβρη του 2019, με ευθύνη του Γ.Γ και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά την γενικευμένη επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης ΝΔ, στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Επανειλημμένες είναι οι παρεμβάσεις των σωματείων μας, για την άμεση ανάγκη της λειτουργίας της Ε.Ε και του Γενικού Συμβουλίου, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας λόγω του COVID-19 και να απαντήσουμε με 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο νόμος 4714/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ εντολή των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών, είναι τροχιοδεικτικός με αποδέκτες το σύνολο των εργαζομένων, προετοιμάζοντας τις επόμενες μέρες πρόσθετους νόμους στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, που θα απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ, (Εκτελεστική Επιτροπή, Γενικό Συμβούλιο), με διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν την κατάθεση και τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων των αρχαιρεσιών του κάθε σωματείου, για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στα Διοικητικά συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στη Σύσκεψη την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 11:00π.μ, στον 2ο όροφο Κολοκοτρώνη 132, να οργανώσουμε την πάλη μας για τα οξυμμένα προβλήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση, να μην κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας να παλεύουμε οργανωμένα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός