ΝΑΓΙΑ ΡΕΝΔΟΥΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»: Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων (VIDEO)Στην ανάγκη για προσλήψεις γιατρών, επίταξη ιδιωτικών κλινών και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, με δεδομένη τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε η Νάγια Ρενδούμη, γιατρός στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας στο «Newsbomb.gr». Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες που γεννούν οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. «Είναι 30.000 τα κενά -όπως υπολογίζονται- σε υγειονομικό προσωπικό σε όλη τη χώρα και οι προσλήψεις αφορούν περίπου 5.000», σημείωσε συμπληρώνοντας πως «ακόμα και αυτές οι εξαγγελίες των 300 συναδέλφων που θα έλθουν στις ΜΕΘ αφορούν περίπου τους συναδέλφους οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του χρόνου, επομένως δεν είναι επιπρόσθετοι γιατροί που έρχονται και επίσης το ένα τρίτο από αυτούς αφορά συναδέλφους που θα έρθουν με τρίμηνες συμβάσεις.»

Επισήμανε επίσης, πως θα έπρεπε ήδη να έχουν εξασφαλιστεί περισσότερες κλίνες ΜΕΘ όλο αυτό το διάστημα των οκτώμισι μηνών από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, ενώ δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κάποιες από αυτές που προστέθηκαν γιατί δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό. «Είναι μεγάλο ζήτημα ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν νοσοκομεία που έκλεισαν όλο το προηγούμενο διάστημα, τα οποία θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή τη μάχη αν ανοίξουν άμεσα και είναι μεγάλο ζήτημα ότι εν μέσω πανδημίας που βιώνουμε όλες αυτές τις δυσκολίες γίνεται επιλογή να πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές κλινικές αν διαθέσουν μία κλίνη ΜΕΘ στο δημόσιο ακόμα και με 1.600 ευρώ την ημέρα, αντί να πούμε ότι επιτάσσεται το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, οι απλές κλίνες, οι κλίνες ΜΕΘ, τα εργαστήρια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός