ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Η συνέχιση στην ταξική γραμμή πάλης, η καλύτερη απάντηση στις προκλητικές παρεμβάσεις κυβέρνησης – εφοπλιστών (VIDEO)



Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και εφοπλιστές έχουν εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών, διεξάγονται οι εκλογές στα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οι ναυτεργάτες καλούνται με την ψήφο τους να δυναμώσουν τη φωνή τους, την ταξική τους δύναμη, τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους, τους μισθούς και την ασφάλισή τους, αλλά και για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Οι αρχαιρεσίες στο ιστορικό Σωματείο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ξεκινούν στις 14 Δεκέμβρη και οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα στους μηχανικούς με τη μαζική συμμετοχή τους να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις επιδιώξεις των εφοπλιστών να τσακίσουν τα δικαιώματά τους.

Στη διακήρυξή της η «Ενωτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΕΔΑΣ) στην ΠΕΜΕΝ καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες καθώς μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πανδημίας και έντασης της αντεργατικής επίθεσης «αποκτά μεγάλη σημασία η ενίσχυση της ΠΕΜΕΝ, για την ενίσχυση της πάλης του κλάδου, κόντρα σε εφοπλιστές, κυβερνήσεις, τα τσιράκια στα ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ.

Πρόσφατο παράδειγμα της έντασης της αντεργατικής επίθεσης, η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση υπέρ των εφοπλιστών, μέσα στο Νοέμβρη, που προβλέπει την παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφάλειας των πλοίων, με αποτέλεσμα πλοία ασυντήρητα και σαπιοκάραβα να κυκλοφορούν στις θάλασσες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ναυτεργατών και επιβατών.

Η προηγούμενη και εξόφθαλμη παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν η τροπολογία που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέσα στη νύχτα «σαν τον κλέφτη» και προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και η ωμή παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των ναυτεργατικών σωματείων, με απώτερο στόχο να χτυπήσει τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που αντιστέκονται στα σχέδια εφοπλιστών και κεφαλαίου.

Όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις, υπενθυμίζεται πως οι εφοπλιστές αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ από το 2010 και τώρα η κυβέρνηση στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο τους καλύπτει, αλλά τους «λύνει και τα χέρια» για μεγαλύτερη ασυδοσία, περνώντας την τροπολογία που επιβάλλει τις «διεθνώς κρατούσες αρχές και συμβάσεις» εξαθλίωσης, δηλαδή τους μισθούς πείνας που έχει υπογράψει η διεθνής «συνδικαλιστική» οργάνωση ITF, ένας μηχανισμός που χρυσοπληρώνεται από τις πολυεθνικές για να μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, η κυβέρνηση ως πιστός υπηρέτης των εφοπλιστών κάνει ωμή παρέμβαση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα καθώς προβλέπει ακόμη και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στα σωματεία, με πλαφόν στις θητείες των διοικήσεων, παρέμβαση που αποτελεί και προάγγελο για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα για τη συνδικαλιστική δράση και μετά και τις ωμές παρεμβάσεις για επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, απαγόρευση απεργιών κλπ.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΑΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους και να καταδικάσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να αναπτύξουν πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποταγή και τη μοιρολατρία, για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός