Συγκέντρωση στις 22 Δεκέμβρη για την ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας



Συγκέντρωση διοργανώνει την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 12 μ., στην είσοδο του Θριάσιου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την κυβέρνηση που εξακολουθεί να μην παίρνει -έστω και τώρα- ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων, αλλά συνεχίζει να «κουνάει το δάκτυλο» απειλητικά στις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν με αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια τις συνέπειες της επιδημίας.

Επισημαίνει ότι «η εξάπλωση της επιδημίας διευκολύνεται από την ήδη επιβαρυμένη υγεία χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων από τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΧΥΤΑ Φυλής και τη μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση λόγω της υπερσυγκέντρωσης ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, όπως καταγράφεται και από την πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Η ίδια κυβερνητική πολιτική που ενθαρρύνει την εργοδοτική ασυδοσία, ευθύνεται και για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις δημόσιες μονάδες της περιοχής, που θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός