Δέσμευση για την παραμονή των συμβασιούχων καθαριστριών



Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Τη δέσμευση ότι οι 17 εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» δεν θα φύγουν από τη δουλειά στις 3 Γενάρη και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν απέσπασαν το Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Αττικής και εργαζόμενοι, κατά την πρόσφατη παρέμβασή τους στο διοικητή του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 17 εργαζόμενες, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, πριν από περίπου τρεις μήνες είχαν υπογράψει σύμβαση 12μηνης διάρκειας. Ωστόσο το ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου έγινε ο σχετικός διαγωνισμός, ανακάλυψε «λάθη» στις αιτήσεις των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενες να ειδοποιηθούν ότι θα απολυθούν στις 3 Γενάρη. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που υπέγραψαν τη νέα σύμβαση μετρούν χρόνια δουλειάς στο Νοσοκομείο, αποτελούν έμπειρο προσωπικό, έχουν δουλέψει και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ έχουν κληθεί επανειλημμένα «να βγάλουν τη δουλειά», σε βάρος του ωραρίου, της άδειας και της υγείας τους.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Καθαριστών-Καθαριστριών Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και της επιμονής των συναδέλφων, που συσπειρωμένοι και με τη στήριξη του Συνδικάτου τους, έδωσαν τη μάχη για να μην πεταχθεί κανένας στο δρόμο, ιδιαίτερα τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, που οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι στο «κόκκινο». Η θετική έκβαση του αγώνα μας δεν θα πρέπει να αποκρύψει το κύριο, που είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, των ελλείψεων προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε των αγώνα, οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας και απαιτούμε:

Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου και να επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν το Σεπτέμβρη.
Να προσληφθούν τώρα όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ και να στελεχώσουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Να αυξήσει το υπουργείο Υγείας το κονδύλι για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο ύψος των αναγκών που υπάρχουν.
Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων και να μονιμοποιηθούν όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός