Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που θέλουν το εθνικό σύστημα Yγείας ανοχύρωτο (AUDIO)



Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε o Χρήστος Καραχρήστος, πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον «904 Αριστερά στα FM». Η κατάσταση πολύ αργά αρχίζει να ομαλοποιείται, όμως, ο δρόμος είναι μακρύς, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στα νοσοκομεία, είπε χαρακτηριστικά κι ενώ ελλοχεύει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Στάθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν, το βάρος των οποίων πέφτει και πάλι στα νοσοκομεία εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή την ώρα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Στηλίτευσε και τις δηλώσεις ου υφυπουργού Yγείας Β. Κοντοζαμάνη, που όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι το 80% των θανάτων συνέβη εκτός ΜΕΘ, έριξε τα βάρη στους γιατρούς κι όχι στην έλλειψη κλινών ΜΕΘ. «Στην προσπάθειά τους να κρύψουν και να αποποιηθούν τις εγκληματικές τους ευθύνες για το ότι άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ επιχειρούν αισχρά να τις μετακυλήσουν στους υγειονομικούς, τους μέχρι πρότινος ήρωες όπως τους ονόμαζε η κυβέρνηση, στοχοποιώντας τους», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σημειώνοντας καυστικά ότι «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσα από τα λόγια υπουργού της, έκανε την ντροπή να ντρέπεται για χάρη της. Φτάνει πια με τα ψέματα και την υποκρισία! Για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πόσο πολύ στηρίζουν τους …ήρωες της πανδημίας», σημειώνει η ΕΝΙΘ στη σχετική ανακοίνωσή της.

«Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα», κατέληξε ο Χρήστος Καραχρήστος. «Η λύση είναι να πάμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που θέλουν το εθνικό σύστημα Υγείας ανοχύρωτο, που θέλουν τη διασπορά να συνεχίζει χωρίς κανέναν έλεγχο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία. Να πάμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για όλα αυτά. Εκεί θα κριθούμε το επόμενο διάστημα αν δεν θέλουμε η υγεία μας να αποτελεί έρμαιο των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών. Εμπειρία έχουμε αρκετή πλέον κανένας δεν έχει δικαιολογία ότι δεν ξέρει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και πρέπει να πιέσουμε να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός