Στηρίζουν τα και μαθητών στις 21/1



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την στήριξή τους στα συλλαλητήρια εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στις 21 Γενάρη, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς. Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα στα σωματεία για στήριξη της κινητοποίησης έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ.

Εργατικά Κέντρα
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά «βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές, που παλεύουν για ανοιχτά Πανεπιστήμια για τα παιδιά της εργατιάς, για τη μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς». Καλεί «τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, το λαό του Πειραιά «να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών», ενώ δηλώνει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/1/2021 στις 12 μ. στα Προπύλαια».

«Την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε την φωνή μας με εκπαιδευτικούς, γονείς κα φοιτητές με καθολικό αίτημα την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στο Λαϊκό Δικαίωμα για Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία. Τους φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια. Απευθύνουμε κάλεσμα, σημειώνει, «σε όλα τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, των μαθητών, των Εκπαιδευτικών την Πέμπτη, 21 Γενάρη στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Γεωργίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Η επίθεση στη μόρφωση των παιδιών μας συνεχίζεται με νέους φραγμούς, αστυνομοκρατία και καταστολή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων το οποίο καλεί στην κινητοποίηση την Πέμπτη 21/1 στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα, στις 5:30 μ.μ., Απαιτούμε, σημειώνει, «η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο και να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τις σχολές που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας».

«Η επίθεση στη μόρφωση των παιδιών μας συνεχίζεται! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 2 το μεσημέρι στο Μαράσλειο», τονίζεται σε ανακοίνωση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Το νομοσχέδιο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, «βάζει ακόμη περισσότερους φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα Πανεπιστήμια και εφαρμόζει πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζει πως «θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους μαθητές, φοιτητές και τους αγώνες τους , διεκδικώντας μαζί την παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στους φραγμούς και τα εμπόδια και τους φραγμούς στο μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας».

Ομοσπονδίες – Συνδικάτα – Φορείς
«Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Απαιτούμε να αποσυρθούν. Καλούμε τους Οικοδόμους, τους εργαζόμενους και άνεργους στις κατασκευές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και το γονεϊκό κίνημα που διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στις νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές σε διάφορες πόλεις της χώρας και στην Αθήνα την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12μ. στα Προπύλαια. Το μέλλον και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε και οργανώνουμε από κοινού την πάλη μας μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς» επισημαίνει η Ομοσπονδία Φαρμάκου.

«Τους λέμε πως δεν θα τους περάσει! Πως με τον αγώνα μας, εμείς οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές θα φροντίσουμε να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους σχεδιασμοί, οι φραγμοί στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας» σημειώνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου.

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει «την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο λαϊκό δικαίωμα για Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία. Τους φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

«Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, στην ημέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που για μια ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας φέρνει η κυβέρνηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα.

«Ζητάμε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο της καταστολής και της αστυνομοκρατίας στα Ιδρύματα!», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείο Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), καλώντας στο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 12 μ., στα Προπύλαια.

Να καταδικαστεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο που καταλύει και καταστέλλει τη δημόσια παιδεία τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή στα πανεπιστήμια και βάζει φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών μας σε αυτά εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Στην κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας, που στόχο έχει την όξυνση των ταξικών φραγμών στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών και φοιτητών, για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Είναι ευθύνη όλων μας η μόρφωση που θα λάβουν τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό σε αυτή την περίοδο να μας έχουν δίπλα τους στον αγώνα για το μέλλον που αξίζουν», αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τα σωματεία του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

«Καλούμε τους οικοδόμους να στηρίξουν τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων και συντονιστικών επιτροπών, των συλλόγων γονέων και των σωματείων των εκπαιδευτικών», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Στηρίζουμε, επισημαίνει, «το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια και δίνουμε το παρών τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας».

«Επίθεση εφ‘ όλης της ύλης από την κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματα μας, στις ζωές, στο μέλλον των παιδιών μας. Παράλληλα με τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές και στην εκπαίδευση. Μπάζει την αστυνομία στις σχολές των παιδιών μας αντιμετωπίζοντάς τα ως εγκληματίες. Δεν θα το επιτρέψουμε!», αναφέρει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και προσθέτει. «Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα. Την Πέμπτη 21 Γενάρη μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς απαιτούμε: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής».

«Στεκόμαστε διπλά στη μάχη που δίνουν Εκπαιδευτικοί – Φοιτητές – Μαθητές – Γονείς, Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο τ ης Αθήνας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Μαζί με τα παιδιά μας -τους αυριανούς μας συναδέλφους- και τους εκπαιδευτικούς απαιτούμε: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής», σημειώνει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και στο χώρο της Παιδείας. Με ένα νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση σπέρνει ανέμους στοχοποιώντας κάθε αγωνιστική διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και αναγνωρίζοντας τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων. Θα θερίσουν θύελλες!», σημειώνει το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, «καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση της ΝΔ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών – Φοιτητών – Μαθητών».

«Οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική θα δώσουμε τις δυνάμεις μας, το νομοσχέδιο έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά. Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών-Φοιτητών-Μαθητών- Γονιών την Πέμπτη, 21 Γενάρη τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας», αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

«Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων First Data, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών-Φοιτητών – Μαθητών – Γονιών την Πέμπτη, 21 Γενάρη τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

«Την κινητοποίηση εκπαιδευτικών-φοιτητών-μαθητών και γονιών στις 21 Γενάρη, στηρίζει και το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μέλλον».

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταγγείλει την απαράδεκτη επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Παιδεία. Να συνταχθεί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές», επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας-Θράκης, «καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο λαϊκό δικαίωμα για Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Παιδεία». Στεκόμαστε, αναφέρει, «δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές, και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΥΠΑΑΤ να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/1 στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση μαθητών φοιτητών εκπαιδευτικών ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 17.30 στο άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Με ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και υγιεινής μέσα στα σχολεία, δεν γίνεται Παιδεία», επισημαίνουν Σωματεία Εργαζομένων της Καβάλας, καλώντας την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 14.00 στην Αντιπεριφέρεια.

«Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα αυτή την αθλιότητα- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 21/1 στις 13.00. στη θόλο στο συγκρότημα Παπαστράτου στον Βόλο», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα», αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας για το ν/σ της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταγγείλει την απαράδεκτη επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία. Να συνταχθεί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «καλεί τους Αγωνιστές, Απογόνους και Φίλους της Αντίστασης να στηρίξουν τους μαθητικούς-φοιτητικούς αγώνες για καλύτερες σπουδές με δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για ένα καλύτερο μέλλον!»

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές σε πελάτες, βάζοντας φίμωτρο σε όσους διεκδικούν την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους σημειώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός