ΠΑΜΕ: Στηρίζει το αίτημα των ναυτεργατών για 48ωρη πανελλαδική απεργία



Το αίτημα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΝΟ, για λήψη απόφασης για 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στηρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Διεθνείς ναυτεργατικές και εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται ενάντια στις σύγχρονες γαλέρες και διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει «τα αντεργατικά σχέδια εφοπλιστών – κυβέρνησης ΝΔ, που προχωράνε στην εφαρμογή του νόμου έκτρωμα 4714, που ψήφισε στις 30 Ιούλη 2020, για να βάλουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Το ΝΑΤ σε έγγραφο του ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του με βάση το νόμο 4714/2020 και την τροποποίηση του όρου 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης για τα ποντοπόρα καράβια (άρθρο 13 του ν.2687/1953), θα υπολογίζει τις ασφαλιστικές εισφορές για Γ’ Πλοίαρχο, Γ’ Μηχανικό και τα πληρώματα, με τα προβλεπόμενα μισθολόγια της Διεθνούς των Μεταφορών.

Αυτά τα μισθολόγια της Διεθνούς των Μεταφορών, που οι εφοπλιστές απαιτούν να εφαρμόζονται για το σύνολο των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, είναι μισθολόγια που έχουν διαμορφώσει οι ίδιοι με τους εργατοπατέρες του συνδικαλιστικού κινήματος, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, αυξάνοντας διαρκώς το βαθμό εκμετάλλευσης των ναυτεργατών από όποια χώρα και αν προέρχονται».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός