ΣΕΑΑΝ: Καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 23 Φλεβάρη



Σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών την Τρίτη 23 Φλεβάρη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

«Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, στα δικά μας χέρια» τονίζει η ΣΕΑΑΝ και καλεί σε συμμετοχή στις 10.30 π.μ. στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών.

Η κυβέρνηση εγκληματεί!

Έχουμε φτάσει σχεδόν στους 6.500 νεκρούς, δεν παίρνει μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των χρονίως πασχόντων, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. Το σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα «μιας νόσου». Μας εκθέτει σε τεράστιο κίνδυνο. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γεμίζει τα σεντούκια των εμπόρων της Υγείας. Το κράτος ικανό για να στηρίζει τα συμφέροντα των ολίγων, είτε στην πανδημία, είτε στο χιονιά και σε κάθε «θεομηνία». Εχθρικό και επικίνδυνο για το λαό, για τους ανήμπορους, για τους χρόνια πάσχοντες για τους ηλικιωμένους».

Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί:

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Άμεσος εμβολιασμός των χρονίως πασχόντων.
Εξασφάλιση για το λαό της χώρας μας όλων των εμβολίων που έχουν πιστοποιηθεί ως ασφαλή.
Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ, γιατρών, επιστημόνων στην Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή με βάση τις ανάγκες.
Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, αναπληρωτών, όλων των κλάδων. Καμία απόλυση.
Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, άνοιγμα νέων δομών (και αυτών που είχαν κλείσει), ένταξη όλων των εργαζομένων σ’ ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Μαζικά τεστ σε εργαζόμενους, ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες.
Μέτρα ΤΩΡΑ για την προστασία της ζωής, των περιθαλπόμενων και των εργαζόμενων στα Ιδρύματα βαριά αναπήρων και τους οίκους ευγηρίας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός