Θα έπρεπε να είχε επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας (AUDIO)



Στην έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, στάθηκε η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ALPHA 989» και την εκπομπή του Β. Σκουρή και της Λ. Ιωάννου.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο, ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ συνολικά που έχουμε, δεν προέρχονται από την αύξηση, από την ανάπτυξη κατά κύριο λόγο νέων κλινών αλλά από τη μετατροπή γενικών κλινών ΜΕΘ. «Παίρνουν 15 κρεβάτια με έγγραφο της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και με κατεπείγουσες διαδικασίες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμός, 5 από τη ΜΕΘ του «Θριάσιου» και 10 από το «Αττικόν» και τα μετατρέπουν σε κλίνες ΜΕΘ covid» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως αυτά εξοπλίζονται με προσωπικό μέσω μετακίνησης από άλλα νοσοκομεία και συγκεκριμένα από το «Τζάνειο» και το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Τόνισε, ακόμα, πως η μετακίνηση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους σε ασθενείς με καρδιοχειρουργικά, τροχαία και άλλα περιστατικά ενώ επεσήμανε πως η ΜΕΘ του «Θριασίου» που ήταν για εγκαυματίες έχει μετατραπεί σε Μονάδα για covid, σε μία «βιομηχανική περιοχή όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί τέτοια Μονάδα. Από τα 16 συνολικά κρεβάτια που είχαμε για τη νοσηλεία άλλων ασθενών, τώρα μένουν μόλις έξι».

Υπογράμμισε πως ήδη θα έπρεπε να είχε επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας αλλά χρειάζεται «έγκαιρη προετοιμασία και σχέδιο, δεν γίνεται την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τη λογική βλέποντας και κάνοντας ενώ τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο». Το κριτήριο της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος και να «μην πειράξουμε τρίχα από τους μεγαλοκλινικάρχες», όταν έχουμε 200 κρεβάτια ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός