Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων



Κινητοποιήσεις εργαζομένων γίνονται αυτό το διάστημα σε κλάδους όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στις τηλεπικοινωνίες και πληροφορική ενάντια στην επίθεση που εκδηλώνεται με απολύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιστική απάντηση με την επιτυχημένη 4ωρη στάση εργασίας έδωσαν στις 4/3 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «New Sia Greece» (πρώην «First Data»), απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων που έκανε η εργοδοσία την περασμένη Δευτέρα, με το επιχειρησιακό σωματείο να καταγγέλλει πως στο στόχαστρο βρέθηκαν εργαζόμενοι ακόμα και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της εταιρείας στο Κρυονέρι. Η συμμετοχή των εργαζομένων σε πολλά τμήματα (το 90% των οποίων βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας) έφτασε ακόμα και το 80%. Στα αξιοσημείωτα η εμφάνιση περιπολικού που εισήλθε στον προαύλιο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, με το πλήρωμά του, αλλά και την εργοδοσία να δηλώνουν ότι …δεν ξέρουν ποιος τους κάλεσε! Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκαν το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου και η Ομάδα Γυναικών Αγίου Στεφάνου – Διονύσου.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε σύσκεψη μέσω zoom το Σάββατο 6 Μάρτη στις 6 μ.μ.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν επίσης στις 4/3 και οι εργαζόμενοι της «Intralot», που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου αντιδρώντας σε απολύσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο. Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής, το οποίο έχει καταγγείλει ότι η «Intralot» απέλυσε 25 εργαζόμενους την τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη και έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει άλλες 10 απολύσεις τον Μάρτη. Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός